Burlaivius išlydėjo minios žmonių (papildyta nuotraukomis)

Nuo ketvirtadienio klaipėdiečius džiuginę gražiausi ir didžiausi pasaulio burlaiviai sekmadienio vidurdienį atsisveikino su Klaipėda.

Stebėti šventės kulminacija tapusio burlaivių parado bei jų išlydėtuvių į Smiltynės bei Melnragės paplūdimius bei ant molo skubėjo būriai klaipėdiečių bei miesto svečių.

Šimtai automobilių traukė link pajūrio, o po to iš jo, sudarydami nemenkus kamščius, tačiau policijos pareigūnams pavyko sureguliuoti eismą. Dalį automobilių jie nukreipė į šalutinius kelius.

Uostamiestyje "The Culture 2011 Tall Ships Regatos" metu viešėjo 34 burlaiviai iš 9 skirtingų šalių.

Krantinėse keturias šventės dienas švartavosi 8 itin įspūdingo dydžio burlaiviai, kurių ilgis siekia nuo 40 iki 124 m. Taip pat – septyni iki 40 m ilgio burlaiviai bei 18 mažųjų burinių jachtų.

Su šiais laivais į Klaipėdą atplaukė virš 1,2 tūkst. įgulų narių.

Sekmadienį burlaiviai iš Klaipėdos išplaukė į Suomijos Turku uostą, kur tokia pat šventė vyks rugpjūčio 26–28 d., o finišuos Lenkijos Gdynės uoste. Čia baigiamoji regatos fiesta šurmuliuos rugsėjo 2–5 d.

Tikimasi, jog nuostabūs burlaiviai į Klaipėdą dar sugrįš, tačiau tai įvyks ne anksčiau nei po šešerių ar septynerių metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

olala

olala portretas
Печально!Очень печально!Что,клайпедчане проводили в морской путь большие парусные корабли! и под чужими флагами!Своих то-осталось? старый -Меридиан(ас)На котором ,только осталось, поднимать "паруса"-Пивную рекламу! Банкротируещего предприятия-Швитурис!!!В море он уже никогда не выйдет!А,ведь.старики-литовские,теперь старые, капитаны,помнят,как проходили на нём практику!

niu ir...

niu ir... portretas
tai dar gerai,kad musu senukas Meridianas nors miesta puosia..o jau nieko nepadarysi,kad iki tokio stovio nuvarytas,bet kai jo nebuvo ir truko kazko....tegu sau senukas puosia musu miesta,niekam netrukdo ir tos reklamos....grazu..ir reikia dziaugtis.

olalai

olalai portretas
O kuo cia didziuotis rusijai kuriais priklauso Sedovas ir KrusStern? Juk sie abu laivai yra vokieciu gamybos ir po karo tiesiog atimti is vokieciu. O Standart kuris buvo atplaukes. Juk tai katik pagaminta kopija senovinio laivo. Mir pastatytas Lenkijoje Gdanske. Mes gi ne Jurine valstybe kad taskytume pinigus reprezentaciniams laivams.
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių