Burlentininkai Kuršių mariose įkliuvo į brakonierių tinklus

Tarptautines burlenčių lenktynes, Kuršių mariose vykusias savaitgalį, sugadino brakonieriai. Burlentininkai įsipainiojo, kaip spėjama, nelegaliai pastatytuose ir plūdurais nepažymėtuose tinkluose, rašo "Lietuvos žinios".

Kuršių mariose ties Vente vykusiame svarbiausiame mūsų krašto burlenčių sporto renginyje - tarptautinėse formulės klasės burlenčių lenktynėse "Baltic Cup" - dalyvavo 45 sportininkai iš įvairių kraštų. Tačiau kai kuriems jų įsipainiojus tinkluose varžybas teko stabdyti, nes vienas Estijos sportininkas buvo sužalotas - jam lūžo šonkauliai.

Aplinkosaugininkai tikina nieko apie nelaimę negirdėję ir aiškina, esą brakonieriai nelegaliai užmesti tinklų nebūtų drįsę.

Pasak vyriausiojo lenktynių teisėjo Roberto Gradausko, tinklai buvo užmesti beveik prie pat farvaterio. Jie nebuvo pažymėti nei specialiomis plūdėmis, nei vėliavėlėmis.

"Prieš lenktynes apiplaukėme distanciją ir ją pažymėjome specialiais plūdurais, bet jokių tinklų nepastebėjome. Tačiau per lenktynes beveik 40 kilometrų per valandą greičiu skriejantys burlentininkai kliūtį pamatė tik prie pat kojų, todėl nespėjo net pasukti ir įsipainiojo į juos. Vienam sportininkui iš Estijos atsitrenkus į burės giką lūžo šonkauliai. Kiti sportininkai nenukentėjo, tačiau smarkiai apgadino savo įrangą", - pasakojo R.Gradauskas.

Varžybas toje vietoje teko nutraukti ir vėliau lenktyniauti kitur.

Šilutės gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos viršininkas Stanislovas Sudeikis paaiškino, kad šiuo metų laiku žvejoti tinklais ir gaudyklėmis Kuršių mariose leistina. Tačiau jie turi būti pažymėti plūdurais, o rytais, iki 9 valandos, turi būti ištraukiami iš vandens.


Šiame straipsnyje: Baltic Cupburlentės

NAUJAUSI KOMENTARAI

ha

ha portretas
gamtininkai tik konstatuoja fakta juk jie kitko nieko nemoka

aaa

aaa portretas
as esu ir ne brokonieriu tinkla pagaves....taip skaudejo kristi, bet ka jau padarysi :)
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių