Bus pasirašoma sutartis dėl Šventosios jūrų uosto

Rytoj Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos didžiojoje posėdžių salėje bus pasirašoma sutartis dėl negrąžinamos 255 tūkst. 291 eurų dydžio paramos skyrimo Šventosios jūrų uosto atstatymo galimybių studijai su projektiniais pasiūlymais finansuoti. 

Sutartį pasirašys Uosto direkcijos generalinis direktorius Eugenijus Gentvilas ir Alatec, Ingenieros, Consultores Y Arquitectos, S. A. (Ispanijos inžinierių, konsultantų bei architektų kompanija) direktorius regioninėms konsultacijoms Enrique Uribarri. Pasirašant šią sutartį liudytojo teisėmis dalyvaus Ispanijos ambasados Lietuvoje Ekonomikos ir prekybos patarėjas Sanchez Gomez Ramiro. 

Papildoma informacija: 

Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija pradėjo vykdyti Šventosios jūrų uosto atstatymo darbus, vadovaudamasi LR susisiekimo ministro 2008 m. balandžio 7 d. įsakymu Nr. 3-101 patvirtintu Šventosios valstybinio jūrų uosto statybos programos įgyvendinimo priemonių planu. Viena sudedamųjų dalių yra galimybių studijos parengimas. 

Uosto direkcija parengė Šventosios jūrų uosto atstatymo galimybių studijos su projektiniais pasiūlymais techninę užduotį ir preliminarią darbų sąmatą, pagal kurią buvo patvirtinta maksimali finansuotina suma. Ispanijos pramonės, turizmo ir prekybos ministerija, išanalizavusi pateiktą medžiagą, buvo numačiusi skirti maksimalią 300 tūkst. eurų dydžio negrąžinamą paramą minėtai studijai su projektiniais pasiūlymais atlikti. 

Pagal minėtos ministerijos reikalavimus šiuos darbus turi atlikti ispanų kompanija. Buvo gauti 5 Ispanijos kompanijų pasiūlymai. Uosto direkcijos atstovai iš šių 5 kompanijų atrinko 3 kompanijas ir apie tai informavo Ispanijos pramonės, turizmo ir prekybos ministeriją, kuri patvirtino šį Uosto direkcijos sudarytą trumpąjį kompanijų sąrašą. Minėtos 3 kompanijos pakartotinai atsiuntė pakoreguotus pasiūlymus ir Uosto direkcija atrinko 1 kompaniją - Alatec, Ingenieros, Consultores Y Arquitectos, S. A., kuri (pritarus Ispanijos pramonės, turizmo ir prekybos ministerijai) ir atliks minėtą studiją su projektiniais pasiūlymais.

Oficialiai negrąžinamos paramos suteikimą Ispanijos pramonės, turizmo ir prekybos ministerija patvirtins tik pasirašius rangos sutartį dėl Šventosios jūrų uosto atstatymo galimybių studijos su projektiniais pasiūlymais parengimo. Darbų trukmė (nuo sutarties pasirašymo datos) - 6 mėnesiai. 

Šventosios jūrų uosto atstatymo poveikio aplinkai vertinimas bus pradėtas po to, kai bus atlikta dalis galimybių studijos su projektiniais pasiūlymais. Poveikio aplinkai vertinimo atlikimo terminas preliminariai numatomas18 mėnesių. 

Planuojamų atlikti darbų preliminari chronologija: 

2010 - 2011 metais planuojama rengti detalųjį planavimą.
2011 - 2012 metais - techninio projekto parengimas.
2012 - 2014 metais - Šventosios uosto statybos darbai.


Šiame straipsnyje: Šventosios uostasŠventoji

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių