Iš Būtingės draustinio išvaikyta technika

Aistrų sūkurį sukėlusio festivalio "Satta Outside" organizatoriai vėl užsitraukė nemalonę – be aplinkosaugininkų leidimo Būtingės draustinio teritorijoje ėmė sunkiąja technika stumdyti žemes ir tvirtinti kelią, nors dar nėra aišku, ar renginys galės vykti saugomos teritorijos pašonėje.

Gresia baudos

"Klaipėda" rašė, kad rugpjūtį planuojamas keturių dienų renginys sulaukė vietos gyventojų pasipriešinimo. Privačiame sklype organizuojamam koncertui lyg ir nereikėtų leidimų, tačiau renginys vyks draustinio teritorijoje, per kurią mažiausiai 5 tūkst. šventės dalyvių žingsniuos jūros link.

Tai sukėlė nerimą aplinkosaugininkams, kurie pateikė festivalio rengėjams klausimų ir reikalauja, kad į jų pastabas būtų atsižvelgta.

"Išsiuntėme perspėjimą, kad draustinyje nebūtų organizuojamas renginys, tačiau jau užfiksavome, kad toje vietoje, kur planuojamas renginys, vyksta darbai. Buvo nustumdyta žemės danga ir aplaužyta keletas krūmų. Darbus jie turėjo nutraukti", – aiškino Palangos aplinkos apsaugos agentūros vedėja Ramunė Lukaševičienė.

Už saugomų teritorijų režimo pažeidimą gresia bauda nuo 400 iki 1 tūkst. litų.

"Taip pat bus suskaičiuota gamtai padaryta žala. Viskas paaiškės, kai apskaičiuosime plotą, kuriame buvo nustumdyta žolė", – tvirtino pareigūnė.

Kopagūbrio neišlygino

Klaipėdos regiono aplinkos apsaugos departamento vadovas Andrius Kairys aiškino, esą festivalio rengėjai tik vietos gyventojo prašymu tvirtino žvyrkelį per kaimą.

"Nėra taip labai blogai, kaip vietos gyventojams atrodo. Apžiūrėję kelią, pamatėme, kad į keletą duobių įberta žvyro, maišyto su smėliu. Gal kokie trys sunkvežimiai žvyro paberta", – aiškino A.Kairys.

Departamento vadovo teigimu, vienos Būtingės kaimo sodybų šeimininkas parašė Palangos savivaldybei prašymą, kuriuo prašo leidimo savo lėšomis sutvarkyti žvyrkelį.

"Yra viena kita pievelė išvažinėta, keli želdiniai sužaloti. Pareigūnai įvertins padarytą žalą ir nurodys, kokia bauda skiriama. Nėra taip drastiškai pasielgta, kad būtų išlygintas kopagūbris ir oro uostas padarytas", – kalbėjo A.Kairys.

Turės gauti suderinimus

A.Kairio nuomone, Šventosios seniūnija neturėjo išduoti leidimo kelio pagerinimo darbams.

"Darbus turėjo su mumis suderinti. Tokiais atvejais privalu parengti supaprastintą projektą kelio pagerinimo darbams", – tvirtino A.Kairys.

Tačiau Klaipėdos regiono aplinkos apsaugos departamento vadovas aiškino, jog nemato nieko baisaus, kad draustinyje bus organizuojamas masinis renginys.

"Kas dieną per kopas lipa tūkstančiai žmonių, ir nieko – jos vis dar stovi. Kažin ar tas vienas renginys padarys didelę žalą. Jei ir padarys, aiškinsimės, kaip ji bus atlyginta", – tikino A.Kairys.

Pasak jo, Būtingės draustinis nėra priskirtas jokiai institucijai, todėl festivalio organizatoriai yra įpareigoti gauti "palaiminimus" iš savivaldybės, Nacionalinės žemės tarnybos, Kretingos urėdijos, Klaipėdos regiono aplinkos apsaugos departamento.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Klaipėdskas

Klaipėdskas portretas
Šikit pas save, Vilniuj, su savo visom Satta'om !!! Juk Vilnius yra sostinė, juk jau viskas geriausia yra ten, juk vilniečiai patys pačiausi ir Vilnius geriausias miestas Lietuvoj. Kokio B lendat y pajūrį tada, varykitės prie ežerų ir derkit ten. Ar bent vienas valėt pajūrį kai tai daro klaipėdiečiai ?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių