A. Butkevičius: SGD laivas jau gali įplaukti į uostą

Lietuvos suskystintų gamtinių dujų (SGD) terminalo laivas jau gali įplaukti į Klaipėdos uostą, sako premjeras Algirdas Butkevičius.

Lietuvos suskystintų gamtinių dujų (SGD) terminalo laivas jau gali įplaukti į Klaipėdos uostą, sako premjeras Algirdas Butkevičius.

„Galiu pasakyti, kad jau terminalas šiandien priduotas valstybinei komisijai, valstybinės komisijos nariai jau šitą objektą yra priėmę ir laivas jau gali įplaukti į uostą ir švartuotis prie terminalo“, - antradienį žurnalistams Vyriausybėje sakė A.Butkevičius. Jis patikino, kad laivas „Independence“, plaukdamas į Klaipėdą, yra saugomas.

„Tam yra labai stipriai pasiruošta, žmonės, kurie dirbs apsaugoje, jau dabar jie praktiškai dirba. Yra apmokyti užsienyje, praėję specialius kursus, pradedant nuo apsaugos po vandeniu ir baigiant išorine apsauga“, - tikino premjeras.

„Independence“, kuris šiuo metu yra prie Danijos krantų, į Klaipėdos uostą atplauks spalio 27 dieną.

Terminalas bus oficialiai atidarytas gruodžio 3-ąją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kęstas Br.

Kęstas Br. portretas
Tai ar buvo Rusijos povandeninis laivas prie Švedijos krantų? Greičiausiai ne. Dauguma švedų netiki šia pasaka. Dauguma švedų labiau bijo Ebolos, negu Rusijos atakos. Na o Lietuvoje? Kas tai būtų Ebola? Kiaulių gripas? Vaistų gamintojų išmislas? Delfis ir kiti bulvariniai leidinukai pilni isterijos dėl švediškos pasakos apie šnipus po vandeniu. Premjeras Butkevičius, nepaisydamas prostatos problemų, pasiryžęs pats nerti į šaltas Baltijos bangas, kad krūtine uždengti išsinuomuotą bevertį brangių suskystintų dujų laivą (grėsmingai vadinamą SGD terminalu, nors dėl brangumo turėtų vadintis Lietuvos verslo terminatoriumi) nuo tariamų Rusijos povandeninių laivų. Prezidentė Grybauskaitė stovi visai netoli nuo pono Butkevičiaus (juk reitingai kaime nuo to priklauso), tik neranda maudymosi kostiumėlio, kuris efektingai parodytų figūros privalumus, todėl apie nardymą negali būti ir kalbos. Atvarykite vokiečių tankus. Daugiau apie tai - guglinant žodžius: mokslas-studijos-ekonomika.

ppp

ppp portretas
o tau koks skirtumas kas dengs nuostolius? ir kodel tu nusprendei, kad visa diena ir isvis, kad laivu eismas bus sustabdytas? as manau dviem valandom sustabdys eisma nera tragesija. tragedija, kad ruskiai iki siol galejo bet kuriuo momentu mus palikt be duju ilgai ilgai ziemai. todel snargliskas komentaras apie sustabdytus laivus cia ne prie ko. as labai dziaugiuos, kad turesim alternatyva. liuks

komedija

komedija portretas
bet iplaukiant lng laivui visi kiti laivai bus isvaromi is uosto ar nevedami I uosta :)) ta diena - nuostolius kas dengs?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių