Butų kainos Klaipėdoje krito 10 proc.

Remiantis skelbimuose pateikiamomis butų kainomis, matyti, kad paskutinį mėnesį Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje esantiems butams pardavėjai taikė vidutiniškai 10 proc. nuolaidas. Nuo laikotarpio, kai butų įkainiai buvo didžiausi, kainos nukrito apie 30-35 proc. Aruodas.lt duomenimis, ypač padaugėjo skelbimų, kuriuose mažinamos Kauno mieste esančių butų kainos.  

Klaipėdos senamiestyje butai šiuo metu parduodami vidutiniškai už 6300 Lt/kv.m, Alksnynėje - už 3500 Lt/kv.m, o Bandužiuose kvadratinio metro kaina siekia vidutiniškai 2550 litų. Praėjusiais metais senamiestyje butai kainavo beveik 2000 Lt/kv.m brangiau, Alksnynėje kaina buvo didesnė 1600 Lt/kv.m, Bandužiuose - 1100 Lt/kv.m. Išanalizavus statistikos duomenis, pastebėta, kad paskutinį mėnesį pardavėjai skelbimuose kainas mažino vidutiniškai 10 proc. Nuo laikotarpio, kai butai uostamiestyje kainavo brangiausiai, kainos yra nukritusios ~ 35 proc. 

Atsižvelgiant į tai, kad pardavėjai yra linkę taikyti nuolaidų, vidutinė parduodamo buto kaina gali būti dar mažesnė. Lyginant piko laikotarpio ir dabartines kainas, butai šiuo metu parduodami 30-35 proc. pigiau.


Šiame straipsnyje: NTbutų kaina

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių