Buvusį Klaipėdos policijos pastatą perims menininkai?

  • Teksto dydis:

Penktadienį susitikę uostamiesčio valdžios ir Klaipėdos kultūros bendruomenės atstovai diskutavo, kaip galėtų pasikeisti buvusio policijos komisariato patalpos, jeigu jose imtų šeimininkauti kūrėjai, rašo „Vakarų ekspresas“.

Klaipėdos menininkų bendruomenė ketina kreiptis į savivaldybę, kad ši ieškotų būdų perimti statinius savo žinion. Kultūros bendruomenės atstovai ketina pateikti pasiūlymą miesto politikams dėl susitarimo, nurodydami, kad, jeigu savivaldybė perimtų pastatą, kultūrininkai susiburtų į asociaciją, kuri įsipareigotų turtą eksploatuoti, rengti kultūrinius renginius ir t.t.

Savivaldybės administracijos Turto skyriaus vedėjas Edvardas Simokaitis priminė, kad pastatai ir žemės sklypas yra valstybės nuosavybė, kurią bando parduoti Turto bankas. E. Simokaičio teigimu, paskutinį kartą buvo prašoma 1,3 mln. eurų už pastatus ir beveik 100 tūkst. eurų už maždaug 0,62 ha žemės sklypą.

„Tačiau nemokamai niekas turto mums neatiduos, bus reikalaujama kompensuoti arba pasikeisti turtu”, – sakė Turto skyriaus vedėjas.

Ugdymo ir kultūros departamento direktorė Nijolė Laužikienė teigė, jog akivaizdu, kad kultūros bendruomenė pastato savo lėšomis nesuremontuotų, o jeigu savivaldybė pastatą gautų, ji ir turėtų imtis atsakomybės jį sutvarkyti. Įvairiais teoriniais skaičiavimais, pastato sutvarkymas galėtų kainuoti nuo keleto iki kelių dešimčių milijonų eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

>Aha

>Aha portretas
matyt gerai turi kad liberastams tep gera dirbi?

Aha

Aha portretas
Isavinimas-isisavinimas-apsiforminimas(???),tai ir, "gatviu slaveju bendrumene" susibure, reikalauja keliu milijono istorinio PASTATO su zemes sklypu,"sluotom susideti"? Jei rimtai,kvepia "bolsevizmu",is serijos"tut vsio zakonno"?

išsigimimas

išsigimimas portretas
Ką tie liberalai, tas dziedulis meras daro su jūriniu miestu? Juk nei garsių, tikrai talentingų sportininkų, nei labai jau tikrų menininkų turime . Perfomasai, dar visokie blaiviam protui nesuvokiami jų menai ir šeimyninis iki kaulo smegenų reiklamuojamas, šeimą ir partiją maitinantis Grubliauskų džiazas. Kiek tų visokių" erdvių, kultūros fabrikų, menų kiemų" nelietuviškais, įmantriais pavadinimais! Bloga darosi...Kada šis klanas nueis nuo politinės miesto arenos? Ar jie kokias gyventojų apklausas rengia?
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių