Buvusi pinigų saugykla pirkėjų nedomina

Nedomina: valstybei už 5 mln. litų jau trečią kartą nepavyko parduoti Lietuvos banko pastato Klaipėdoje.

Valstybės turto fondas jau trečią kartą nesėkmingai bandė parduoti Lietuvos banko pastatą ir šalia jo esančius du žemės sklypus Klaipėdoje. Vakar planuotas aukcionas neįvyko, nes pirkinys nesudomino nė vieno pirkėjo.

Filialas uostamiestyje uždarytas pernai gruodį, kai nuspręsta mažinti banko saugyklų tinklą Lietuvoje.

Valstybės turto fondo tinklalapyje skelbiama, kad Naujojoje Uosto gatvėje esančio pastato ir žemės sklypų pradinė pardavimo kaina – 4,99 mln. litų.
Vakar tikėtasi surengti aukcioną, tačiau pirmadienį iki 15 valandos Valstybės turto fonde neužsiregistravo nė vienas aukciono dalyvis. Tai jau trečias nevykęs bandymas parduoti buvusią pinigų saugyklą uostamiestyje.

Turto fondo atstovai teigė, kad pastatas perimtas pernai gruodžio pabaigoje ir pakartotinai jį bus bandoma parduoti rugsėjo–spalio mėnesiais.
Brangiai parduodamas valstybės nekilnojamasis turtas dažniausiai pradžioje nesulaukia pirkėjų, kurie paprastai tikisi, kad kaina bus sumažinta. Tačiau Privatizavimo komisija kažkodėl to daryti neketina, bet pirkėjams siūlo pastatą pirkti išsimokėtinai.

Sumą už įsigytą statinį ir žemės sklypą bus galima sumokėti per pusantrų metų. Tačiau klientų ir tai nesudomino.

Klaipėdos padalinio turtą Lietuvos bankas perleido Valstybės turto fondui. Likutinė šio turto vertė – 18,6 mln. Lt.
Toks sprendimas priimtas optimizuojant geografiškai plačiai išdėstytą saugyklų tinklą.

Klaipėdos skyrius esą apdorojo mažiausiai (17 proc.) viso šalies grynųjų pinigų srauto, čia veikė viena iš aštuonių Lietuvos banko saugyklų.
Klaipėdos skyriaus bendros išlaidos kasmet sudarė beveik 4 mln. Lt. Iš 44 skyriaus darbuotojų tik 11 darbuotojų, arba vos ketvirtadalis, atliko pinigų tvarkymo darbus. Kiti trys ketvirtadaliai vykdė minėtas administravimo, apsaugos ir ūkio funkcijas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių