Buvusiam policijos pastatui – grėsmė

Antrus metus tuščias stūksantis buvęs kalėjimo, teismo, o pastaruosius kelis dešimtmečius – Klaipėdos vyriausiojo policijos komisariato pastatas traukia benamius. Jie buvusio šio statinio garažų kieme jau ne kartą sukėlė gaisrą.

Pastarosiomis dienomis į Jūros gatvę, kur daugiau nei šimtmetį stovi didžiulis raudonų plytų pastatas, vis skuba ugniagesiai. Paprastai jiems tenka gesinti garažų kieme degančias benamių suneštas šiukšles.

Kol kas didesnių gaisrų išvengta, tačiau nežinia, kurią dieną nuo liepsnojančių atliekų užsidegs mediniai garažų vartai.

Galbūt garažuose yra likę kokių nors degių daiktų, tada didžiulio gaisro išvengti būtų sunku.

Pats policijos komisariato pastatas kol kas benamiams netapo priebėga. Jis yra užrakintas ir saugomas signalizacija, be to, pastato teritorija stebima vaizdo kameromis.

Klaipėdos apskrities policijos vadovai yra minėję, kad pastatą Jūros gatvėje saugo tik dėl sentimentų buvusiai darbo vietai.

Visą kvartalą tarp Jūros ir Naujosios Uosto gatvių užimantis statinys yra Turto banko nuosavybė, tad ši įstaiga turėtų pasirūpinti ir jo apsauga.

Pastatas yra įtrauktas į valstybės saugotinų paveldo objektų sąrašą, tad net nedidelė jo kaina vargiai suviliotų panorusiuosius jį įsigyti.

Gerokai policijos nugyventam statiniui išlaikyti ir remontuoti reikėtų labai daug pinigų. Dar viena pastato Jūros gatvėje bėda – vietos automobilių aikštelei stoka.

Jeigu netrukus pastatas netaps kieno nors nuosavybe, landūs benamiai netruks suuosti, kada policija nutrauks apsaugą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Restauruokite

Restauruokite portretas
moliai ta pastata.Toks idomus ir neiprastas anas yr..
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių