Čirškiantys žadintuvai vienys „Vilties bėgimą“

Kupinas netikėtų sumanymų prasidėjo pasiruošimas septintajam „Vilties bėgimui“. Viena didžiausių naujovių šiais metais – visuotinai skambėsiantys mobiliųjų telefonų žadintuvai, duosiantys startą lenktynėms.

Labdaringo bėgimo iniciatorius ir koordinatorius brolis Benediktas Jurčys pasakojo, kad gegužės 18 d. 14 val. startuosiantis „Vilties bėgimas“ bus palydėtas masinėmis sulėktuvėmis, kurios suvienys tautiečius ne tik Lietuvoje, bet ir užsienyje.

„Prasidėjus varžyboms jose negalintys dalyvauti žmonės turės progą susirinkti į vieną krūvą skirtingose mūsų šalies ar pasaulio vietose. Paskirtą valandą visų mobilieji telefonai turėtų skambėti viena žadintuvo melodija. Norime, kad būtų sukurta ir speciali aplikacija, kurią norintieji atsisiųstų į savo telefonus. Jei mus sutiktų paremti mobiliojo ryšio operatoriai, programėlės pagalba žmonės galėtų ir paaukoti onkologiniams ligoniams“, – planus vardijo B.Jurčys, pridurdamas, kad vienas kompozitorius neatmetė galimybės sukurti ir specialų kūrinį.

Anot organizatoriaus, „Vilties bėgimas“ taptų tautos žadinimo simboliu būti solidariems. Tradicinėmis varžybomis, skirtomis palaikyti onkologinius ligonius ir rinkti lėšas tolimesnei Šv. Pranciškaus onkologijos centro statybai, vilties kupini renginiai nesibaigs.

Šiais metais „Vilties bėgimą“ pratęs „Vilties yriai“, plaukimo, neįgaliųjų lauko teniso varžybos, baidarininkų maratonas ir kasmetinis baikerių renginys, kurio metu ratuotieji motociklų aistruoliai įveiks „1000 vilties kilometrų“.

Pirmą kartą į „Vilties bėgimo" renginius jungsis ir sportinių šokių šokėjai, kurie balandžio mėnesio pabaigoje uostamiestyje organizuos masinį renginį.

B.Jurčys apgailestavo, jog per metus vien Klaipėdos mieste apie 3 000 žmonių išgirsta skaudžią diagnozę – onkologinė liga.

„Atvykus prie Šv. Pranciškaus onkologijos centro sunku patikėti, kiek daug jau padaryta. Sergantieji ar jų artimieji gali aplankyti ne tik centro koplyčią, bet ir duris atvėrusį Informacijos ir meno terapijos centrą“, – džiaugėsi bėgimo organizatorius.

Antrąją centro dalį numatoma atidaryti 2015 m. vasarą. Ten bus laukiami onkologinėmis ligomis sergantys žmonės bei jų artimieji iš visos Lietuvos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių