„Cowi“ stiprina pozicijas Klaipėdoje

Tarptautinės inžinerinės konsultacinės bendrovės “Cowi“ antrinė įmonė „Cowi Baltic“ įsigijo Klaipėdos projektavimo įmonę UAB „Vakarų projektai“. Tai jau ketvirtas „Cowi“ įsigijimas Lietuvoje per pastaruosius dvejus metus. 

„Šis įsigijimas padės sustiprinti mūsų pozicijas stambiuose uosto plėtros ir infrastruktūros projektuose bei įsitvirtinti Klaipėdos regione“, - teigia „Cowi Baltic“ generalinis direktorius Andrius Končius. 

2008 m. pagrindinė bendrovė Kopenhagoje (Danija) COWI A/S buvo pripažinta jūrinių projektų - tiltų, uostų, pakrančių, suskystintų dujų terminalų projektavimo lydere pasaulyje. Pati „Cowi Baltic“ jau įgyvendino ne vieną jūrinį projektą Lietuvoje: Smeltės terminalo krantinių konstrukcinės ir paviršinių dangų būklės bei atitikimo Europos normoms įvertinimą, Danės upės krantinių tvirtinimo, Jachtų, mažųjų laivų uosto Klaipėdos piliavietėje įrengimo ir kt. 

Klaipėdos regionas, o ypač uosto teritorija ir vėjo jėgainių parkai, pastaruoju metu pritraukia vis daugiau investicijų.

„Klaipėdos regionas „Cowi Baltic“ investicijai buvo pasirinktas kaip nuoseklus žingsnis įgyvendinant mūsų bendrovės vystymosi strategiją - plėsti veiklos ribas ir įsitvirtinti Lietuvoje. Po šio įsigijimo Klaipėdoje galėsime pasiūlyti klientams praktiškai visas projektui reikalingas paslaugas“, - sako A.Končius.

Jis priduria, kad susijungus bendrovėms bus išsaugoti visi geriausi abiejų bendrovių specialistai, vykdomi abiejų bendrovių įsipareigojimai savo klientams, toliau dirbama jūriniuose projektuose, pramonės objektuose, visuomeninės paskirties bei sporto ir medicinos objektų projektavimo srityse, taip pat vėjo jėgainių planavimo ir projektavimo, teritorijų planavimo srityse. 

Bendrovės „Vakarų projektai” įsigijimas yra svarbus „Cowi“ grupės žingsnis stiprinant įmonės pozicijas. Tai jau ketvirtas „Cowi“ įsigijimas per pastaruosius metus. Šiais metais buvo įsigyta gaisrosaugos sistemų projektavimo bendrovė „Vidvikta projektai”, 2007 m. - didžiausia Lietuvos energetikos planavimo kompanija „Ekostrategija“ ir viena didžiausių projektavimo įmonių „Miestprojektas“. 

Šiuo metu „Cowi“ grupės įmonėse Lietuvoje dirba daugiau nei 200 darbuotojų. 2008 m. bendrovės apyvarta siekė 20,5 mln. litų, „Vakarų projektai“ - 2,2 mln. litų. Planuojama, kad dėl Klaipėdos įmonės įsigijimo bendrovės apyvarta išaugs apie 10 proc.


Šiame straipsnyje: cowi

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių