D. Grybauskaitė: delfinų terapija – išskirtinė pagalba negalią turintiems vaikams

Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė penktadienį lankėsi rekonstruojamame Jūrų muziejuje. Čia valstybės vadovė susipažino su delfinariume kuriamu Delfinų terapijos centru.

„Netrukus Lietuvoje veikti pradėsiantis Delfinų terapijos centras taps vieta, kur bus teikiama išskirtinė ir neįkainojama pagalba negalią turintiems vaikams patirti džiaugsmą, nugalėti baimes ir lengviau integruotis į visuomenę", - sakė šalies vadovė.

Delfinų terapija pasaulyje susidomėta septintajame dešimtmetyje. Buvo įrodyta, kad delfinai gali padėti žmonėms bendrauti. Šie gyvūnai jaučia žmogaus nuotaiką, supranta gestus. Jų terapija ypač veiksminga uždariems ar nebendraujantiems vaikams ir jauniems žmonėms, turintiems negalią.

Jūrų muziejus yra labiausiai lankomas muziejus Lietuvoje, į kurį kasmet atvyksta per 400 tūkstančių lankytojų. Planuojama, kad baigus rekonstrukcijos darbus čia kasmet galės apsilankyti 600 tūkstančių mūsų šalies gyventojų ir svečių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

fcuk

fcuk portretas
uzkniso tas baisus chalatas

socialistas

socialistas portretas
nemanau kad jai delfinai rupi vaikai...

BLE

BLE portretas
gALETU TAM SAVO DRAUGUI VASILIAUSKUI KURIS SUZLUGDE DU BANKUS NORMALIUS IR ZMONES SABAKA NUSKURDINO PASIUSTI PRIE DELFINU, BET MATYT NEI GRYBAUSKAITEI IR VASILIAUSKUI JAU DELFINAI NEPADES, JIEMS ATEIS JUODOS DIENOS , NES ZMONES JUOS PRAKEIKE, O TAI BAISI NUODEME...DEGS JE SMALOS BACKOJE OI DEGS....NES ZMONES JOS PRAKEIKE UZ BANKU SUZLUGDYMUS IR NUSKURDINIMA
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių