Dalį gatvės vėl atiduos kavinėms

Žvejų gatvėje ir šį vasaros sezoną bus vienpusis eismas – vienoje arterijos dalyje verslininkams bus leista įsirengti lauko kavines. Tačiau tokiam sprendimui pritarė ne visi miesto valdžios atstovai.

Nustatė trejiems metams

Ar atiduoti dalį Žvejų gatvės kavinėms šiltuoju sezonu, svarstė Saugaus eismo komisija.

Nauja eismo schema vasaros sezonu šioje arterijoje įsigaliojo prieš trejus metus. Būtent tokiam terminui Saugaus eismo komisija buvo patvirtinusi galioti šią tvarką.

Kadangi šis laikotarpis artėja į pabaigą, komisijos paprašyta tarti žodį, ką daryti toliau – palikti prieš trejus metus įsigaliojusią tvarką, kai Žvejų gatvėje organizuojamas vienpusis eismas, draudžiama į ją įvažiuoti nuo Pilies gatvės pusės, ar grįžti prie galiojusios seniau.

Reikia tik vienai kavinei?

Komisijos nariai tvirtino, kad yra ir pliusų, ir minusų. Klaipėdos mero pavaduotoja Judita Simonavičiūtė atkreipė dėmesį, iš pat pradžių pasisakė prieš šį sprendimą.

"Tada pagrindinis argumentas buvo, kad, įsigaliojus naujai tvarkai, Žvejų gatvėje atsiras pėsčiųjų zona. Tokio tikslo nepasiekėme. Be to, šioje Žvejų gatvės dalyje veikia tik viena lauko kavinė. Ar reikia dėl vienos įstaigos uždaryti visą gatvę?" – klausė vicemerė.

Atkreiptas dėmesys, kad per pastaruosius trejus metus Žvejų gatvėje veikusių lauko kavinių skaičius įvairavo. Vienais metais jų buvo net keturios. Artėjančiam vasaros sezonui Žvejų gatvėje įrengti lauko kavines norą išreiškė dvi įmonės.

Mero pavaduotojas Artūras Šulcas palaikė iniciatyvą dalį Žvejų gatvės atiduoti lauko kavinėms.

"Baigiu pražilti, bet niekaip nesuprantu, ko į šią miesto dalį reikia važiuoti automobiliu, jei esi įgalus, nesergi, neveži didelio krovinio. Pereinu senamiestį iš vieno galo į kitą per aštuonias minutes. Čia nėra, kur važiuoti. Užtruktum tris kartus ilgiau nei pėsčiomis", – tvirtino vicemeras.

Incidentų nebuvo užfiksuota

A.Šulco nuomone, Žvejų gatvėje vienpusis eismas nepadarė jokios žalos, o kaip tik apribojo transporto srautus senamiestyje. Vicemeras palaikė tokią tvarką.

Klaipėdos kelių policijos tarnybos viršininkas Mindaugas Džermeika tvirtino, kad per trejus metus nebuvo nė vieno incidento dėl važiuojamojoje Žvejų gatvės dalyje stovinčių lauko kavinių.

"Negalime dramatizuoti, pasakyti, kad viską uždraudžiame, nieko nedarome ir numariname tą senamiestį, nors jis jau realiai miręs", – tvirtino pareigūnas.

Saugaus eismo komisija pritarė dar šešių lauko kavinių, kurios įsikūrusios Teatro, Turgaus, Kurpių, Tomo, Tiltų gatvėse, įrengimui važiuojamojoje gatvės dalyje. Pastarosios veikė ir pernai bei užpernai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių