Dalį pontonų perduos irkluotojams

Dalis pontonų, prie kurių vasarą Dangėje švartavosi regatos "The Tall Ships Races" burlaiviai, bus perduoti naudotis Klaipėdos irklavimo centrui. Ką daryti su likusiais, bus svarstoma.

Centrui bus perduoti šeši pontonai. Įstaiga juos panaudos valtims nuleisti ir švartuoti bei renginiams aptarnauti.

Dabar visus pontonus, kurie pagaminti regatos "The Tall Ships Races" burlaiviams švartuotis, saugo biudžetinė įstaiga "Klaipėdos paplūdimiai".

Iš viso jų yra 25, o bendras ilgis siekia 150 m. Pontonų pagaminimas atsiėjo apie 99 tūkst. eurų.

"Pontonai iš Dangės buvo iškelti ir saugomi. Jie nėra naudojami. Dėl to ir siūlome dalį perduoti įstaigai. Jei vėl reikės regatai, galėsime paprašyti, kad duotų", – tvirtino "Klaipėdos paplūdimių" direktorius Virginijus Urbonas.

Klaipėdos irklavimo centro direktorius Liudvikas Albertas Mileška tvirtino, kad pontonai įstaigai labai reikalingi. Dabar turimi leidžia vandenį, tad nuolat vargstama, kai reikia nuleisti valtis.

V.Urbonas dar negalėjo pasakyti, kur bus panaudoti kiti po regatos likę pontonai.

"Pavasarį Dangėje galėtume įrengti mažas vienodas prieplaukėles. Gal dar kokių minčių atsiras", – teigė direktorius.

Pasak vadovo, nuomoti pontonų neapsimoka. Bus daugiau nuostolių nei naudos.

"Uždirbti neuždirbsime, o pontonai bus suniokoti. Po ketverių metų vėl gali tekti priimti regatą. Tad jų reikės", – tvirtino vadovas.

Miesto tarybos taip pat prašoma 30 tūkst. didinti viešosios įstaigos "Klaipėdos irklavimo centras" dalininko kapitalą. Už šias lėšas centras įsigis du "Viking" klasės laivus.

Tokių galima pamatyti Jūros šventės metu vykstančiose "Drakonų laivų lenktynėse".

L.A.Mileška atkreipė dėmesį, kad tokie laiveliai yra funkcionalūs. Juos galima naudoti ir pramogai, ir irkluotojams ugdyti.

"Galėtume ir miestiečius mokyti irkluoti. Šie laivai yra gražūs ir papuoštų Dangę, Kuršių marių akvatoriją tiek renginių, švenčių metu, tiek paprastomis dienomis. Mes jau pasistengtume. Taip pat būtų galima panaudoti ekskursijoms rengti, pramoginėms išvykoms", – vardijo vadovas.

Įstaiga norėjo įsigyti keturis "Viking" klasės laivus, tačiau kol kas leista tik du. Kai kurie politikai pabrėžė, kad pirmiausia reikia išsiaiškinti, ar investicijos pasitvirtins.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jūrinė valstybė

Jūrinė valstybė portretas
Miestiečius reikia mokinti ne tik irkluoti, bet ir buriuoti burvaltes, burlentes ir kaitus. Užteks pinigus kišti į parkus ir dviračių takus.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių