Danės krantinės finansavimo nepraras

Neliko abejonių, kad Klaipėdos Pilies uosto statybos ir Danės krantinių rekonstrukcijos projektas bus užbaigtas laiku. Nerimą išsklaidė šią savaitę Klaipėdoje įvykęs Lietuvos verslo paramos agentūros projektų kontrolės departamento darbuotojų vizitas. 

Neplanuotos patikros metu ekspertai pažeidimų nenustatė. Tyrimo ataskaitoje teigiama, jog visi darbai atlikti taip, kaip numatyta projekte.

Apžiūrėję krantines specialistai įsitikino, kad Pilies uoste yra įrengta nauja jachtų ir mažųjų laivų pontoninė prieplauka, išvedžiotos komunikacijos. Patikros metu prieplaukoje buvo prišvartuota mažųjų laivų ir jachtų.

Klaipėdos miesto meras Rimantas Taraškevičius patikino, jog kalbos apie tai, esą Savivaldybė gali netekti numatytos kone 30 mln. litų ES paramos projektui užbaigti, neturi pagrindo. 

„Šiandien galiu drąsiai ir atsakingai pareikšti, kad įvykdėme visus reikalavimus. Galime padėti tašką šioje istorijoje, nes grėsmės netekti europinės paramos nėra“, - sakė jis.

R.Taraškevičius užtikrino, jog likus daugiau nei savaitei iki Pasaulinės didžiųjų burlaivių regatos „The Tall Ships' Races Baltic 2009“ uosto statyba bus baigta.

Bus baigta rekonstruoti krantines nuo Pilies iki Biržos tilto, taip pat bus sutvarkyta aplinka.

Regatos metu laivai nebus švartuojami tik uosto direkcijai priklausančioje krantinėje, nes ji avarinės būklės. Taip pat iki regatos datos, liepos 31 dienos, nebus baigtas rekonstruoti ir pasukamasis tiltelis.


Šiame straipsnyje: Danės krantinėskrantinės

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių