Danės krantines vertino komisija

Prieš daugiau nei metus užbaigtas Danės krantines ketvirtadienį vertino objekto pripažinimo tinkamu naudoti komisija.

Jos pirmininkė, Valstybinės teritorijų planavimo ir statybos inspekcijos Klaipėdos teritorijų planavimo ir statybos valstybinės priežiūros skyriaus vyresnioji specialistė Regina Šolienė tvirtino, jog dabar laukiama pastabų iš komisijos narių. Šie jas pagal reglamentą turi pateikti per penkias dienas.

„Jei bus pastabų, statytojai jas turės ištaisyti“, – tvirtino R.Šolienė.

Danės krantinės rekonstravusi bendrovė „Hidrostatyba“ dar pernai liepą uostamiesčio savivaldybei pranešė, jog darbai yra baigti.

Šiemet gegužę buvo sudaryta valstybinė komisija, kuri turi įvertinti, ar krantinės yra tinkamos eksploatuoti. Pirmą kartą komisija susirinko birželį. Ji nustatė kelis defektus, kurie iki antrojo susirinkimo liepos 28 dieną buvo pašalinti.

Tačiau ir tada komisija negalėjo konstatuoti, jog krantinėmis galima naudotis. Pritrūko vieno parašo iš Kultūros paveldo departamento Klaipėdos teritorinio padalinio, nes jo atstovas nepasirodė komisijos susirinkime.

Nors krantinės ir nėra pripažintos tinkamos eksploatuoti, jomis naudojamasi – pakrante vaikšto žmonės, prie krantinių švartuojami laivai.


Šiame straipsnyje: Danės krantinės

NAUJAUSI KOMENTARAI

Naglis Puteikis

Naglis Puteikis portretas
"Tačiau ir tada komisija negalėjo konstatuoti, jog krantinėmis galima naudotis. Pritrūko vieno parašo iš Kultūros paveldo departamento Klaipėdos teritorinio padalinio, nes jo atstovas nepasirodė komisijos susirinkime." N.P.: parašėme raštu, todėl rodytis nereikia. Šiandien atėjau tam, kad 20-ą kartą tą patį , ką rašėme, pakartočiau. O parašėme , kad nepritariame dėl labai daugelio įstatymų pažeidimų, kurių svarbiausias - neteisėtai pašalinti anksčiau buvę turėklai Piliavietės uostelyje, neteisėtai pakabintos kažkokios virvelės, kurios tik sukuria saugumo iliuziją, neteisėtai naudojama, padaryta ne pagal projektą, projektas nesuderintas, pažeistas Vyriausybės patvirtintas spec.planas (ten, kur tyri būti gynybinis griovys, išbetonuota krantinė ) ir pan. Bet niekam tie raštai nerūpi. Niekas nė piršto nekrutina, nors per metus šiose nelegaliose krantinėse jau žuvo nukritę 4 žmonės, bet valdžios ir jai pataikaujančių kai kurių jachtų kapitonų atsakymas vienodas - patys kalti. Čia kaip su neteisėtais Palangos atrakcionais - kas kad neteisėtai pastatyti ir neteisėtai veikia, ir kad teismo sprendimas yra , bet niekas nieko nestabdo, antstolis pareigų nevykdo (tiesa, jei kokio turtingo UAB-o , pvz. "Investicijų kvadranto" naudai tai vykdo bet kokiomis sąlygomis, o o čia juk tik bėdžiai, tai kokie dar vykdymai. Antstolių veiklą kontroliuoja, t.y. turėtų kontroliuoti garsioji Teisingumo ministerija, todėl visiems viskas dzin). nesvarbu, kad žmonėms buvo kilusi didelė grėsmė jų gyvybei tuose atrakcionuose, bet kadangi tiesiog Lietuvoje nėra kam vykdyti tų įstatymų, tai galima prognozuoti tolesnius tragiškus atsitikimus ne tik tuose atrakcionuose, kurie net kasos aparatų neturi (nors privalo), bet ir Dangės krantinėse. Parašo nedėjau ir nedėsiu, kol krantinės nebus saugios, bet valdžiai , statybininkams ir pan. giliai dzin. Ką daryti?

klaipediete

klaipediete portretas
Aciu Jums,gerb.N.PUTEIKI.!Manu,jei zuvusiuju artimieji pateiktu ieskini savivaldybe,gal tada reikalai pajudetu.

Naglis Puteikis

Naglis Puteikis portretas
Ant krantinių tvorų nereikia. Reikia turėklų - kaip ant balkonų ir tiltų. Tvorų niekada čia nebuvo, nei prie vokiečių, nei prie sovietų , jų nėra ir Europoje. Bet visada prie krantinių (kaip ir ant tiltų) buvo turėklai - ir prie vokiečių ir prie sovietų (prie Biržos tilto dar keletas metrų liko). Europoje jei nuo krantinės krašto iki vandens daugiau nei vienas metras, yra turėklai: O čia, Klaipėdoje yra du-trys metrai, o dar apačioje pontonas, į kurį krisdamas susitrenks galvą žmogus, vaikas, neteks sąmonės , įkris į tarpą tarp pontono ir krantinės ir nuskęs. Čia senosios Europos turėklai ir kitos saugos priemonės, kurių nėra Dangėje: nuotraukos iš Kiolno ir Kopnehagos: tiny.lt/3a6zhna O čia vokiečių laikų turėklai Dangės upės krantinėse iki karo (sovietai juos padarė tankesnius): tiny.lt/sypa2ek Tiems, kurie sako ir rašo, kad tegul išgėrę sau krenta, negaila turbūt jokių žmonių. Bet juk baisu, kad neįkristų bet koks žmogus. Štai keturios informacijos apie į vandenį įkritusius blaivius žmones: 1. Mergaitė Vilniuje: delfi.lt/news/daily/crime/vilniuje-mergaite-nukrito-nuo-neries-krantines.d?id=48545363 2. Senjorė Vilniuje: lrytas.lt/-13102986841308625597-vilniuje-%C4%AF-ner%C4%AF-%C4%AFkrito-ir-mir%C4%97-moteris-papildyta-video.htm 3. Vaikinas Klaipėdoje: jei būtų turėklai, nebūtų chuliganas įstūmęs primušto ir be sąmonės jaunuolio (blaivaus) Klaipėdoje: klaipeda.diena.lt/dienrastis/miestas/sumustas-ir-samone-prarades-klaipedietis-imestas-i-upe-290661 4. Mergina Klaipėdoje: "Uostelio sargas teigė, kad aptverta virvinė tvorelė labai nesaugi. Tą pačia dieną tokiomis pačiomis aplinkybėmis į vandenį įkrito paauglė. Merginai pasisekė, kad tuo metu šalimais buvo jachtų įgulos ir ją skubiai ištraukė" 15min.lt/naujiena/aktualu/nusikaltimaiirnelaimes/juros-sventes-klaipedoje-juodoji-puse-nuskendo-du-zmones-59-109596
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių