Danės skvere – ir istoriniai akcentai

Aiškėja tikslesni sprendiniai, kaip ateityje bus atnaujintas Danės skveras ir pakrantės. Archeologinių kasinėjimų metu aptikus kadaise čia stovėjusios vilos liekanų ir kitokių radinių, nuspręsta juos įamžinti. Tikslinant rekonstrukcijos detales, ryškėja ir daugiau čia atsirasiančių naujovių.

Nauja erdvė renginiams?

Uostamiesčio savivaldybės atstovams pristatyti tarpiniai projekto "Danės upės krantinių rekonstrukcija ir prieigų (Danės skveras su fontanais) sutvarkymas" sprendiniai, kuriems įtakos turėjo ir šioje teritorijoje jau atlikti archeologiniai kasinėjimai.

Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojos Elidos Mantulovos teigimu, jų metu buvo atrasti ten buvusios vilos pamatai, grindinys ir greta stovėjusio gyvenamojo namo pamatai.

"Ši vieta leidžia matyti ankstesnį buvusį užstatymą, senąsias gatveles. Todėl projektuotojai siūlytų šią atodangą įamžinti – galbūt ant žemės skvere sukurti vilos kontūro vizualizaciją ir atidengti buvusią arteriją", – apibendrino E.Mantulova.

Ant atidengtų pamatų būtų galima įrengti suolelius, o buvusios vilos erdvėje organizuoti įvairius kultūrinius renginius. Tokiam projektuotojų siūlymui uostamiesčio savivaldybės atstovai pritarė.

Pasikeis fontanas

Pristatant tarpinius skvero ir krantinių sutvarkymo sprendinius, aptarta ir kaip rekonstrukcijos metu pasikeis minėtoje erdvėje esantis fontanas. Nuspręsta, kad skvere, kaip ir planuota, bus suprojektuotas grindinis fontanas, tačiau atsisakyta minties jame vaizduoti smuiko raktą.

"Fontanas galėtų tapti traukos objektu, žiemą jis neveiktų, todėl būtų tiesiog aikštė, o vasarą virstų pramogų zona vaikams", – dėstė E.Mantulova.

Vis dar planuojama apšviesti skvere augančius medžius. Taip pat norima išsaugoti kuo daugiau lapuočių.

Neatsisakoma ir jau kiek anksčiau pristatytų krantinių atnaujinimo, terasų ir plaukiojančio pusiasalio idėjų.

Tiesa, tose vietose, kur skirsis krantinių aukščiai, norima įrengti atitvarus, kad žmonės netikėtai nenukristų ant kietų dangų. Vietose, kur terasos nusileis iki pat vandens, atitvarų įkurdinti neplanuojama.

Jie numatomi tik ten, kur bus projektuojama vaikų žaidimų aikštelė. Skvere taip pat bus ir riedlenčių parkas.

Atsiras medinė knyga

Spręstas ir numatomų įrengti tualetų klausimas, mat Danės skvere pagal galiojančius dokumentus nežadama tokių objektų.

Nuspręsta, kad skvere galėtų atsirasti tik tokie tualetai, koks neseniai pastatytas Herkaus Manto ir Liepų gatvių susikirtimo vietoje – reklaminiame stende. Toks objektas nėra laikomas nuolatiniu statiniu.

Projektuotojai taip pat siūlo netoli Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro, Danės skvero prieigose, įrengti miesto knygą – ant 3 m aukščio stovo sumontuoti iš medžio masyvo pagamintus puslapius, kuriuos būtų galima versti ir atrasti informacijos apie svarbiausius Klaipėdai įvykius ir žmones. Šiam siūlymui buvo pritarta.

Numatoma, kad visas Danės skvero ir krantinių sutvarkymo projektas bus baigtas rengti šiemet.


Šiame straipsnyje: danės skverasskveraskrantinė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Kada paliksite ramybėje

Kada paliksite ramybėje portretas
mūsų miestą?!! Kas jūsų prašo jį perdaryti? Kodėl keli idiotai tai daro, neatsižvelgdami į tikrų klaipėdiečių nuomonę?

to ŽURNALIŪGINĖ ŽIURKĖ

to ŽURNALIŪGINĖ ŽIURKĖ portretas
Dangės skvere – ir istoriniai akcentai!

Memellander

Memellander portretas
Pastatų pamatų prie Dangės atkasė labai minimaliai jų yra žymiai daugiau ,kuriuos reikėtu išsaugoti, tiek Senojo pašto ,tiek Vilos tiek kitų pastatų , kuriuos ateityje gal reikės atstatyti . Žiūrėdami į miesto planą galima tai pamatyti Memel Stadtplan 1923 ir 1939 .
VISI KOMENTARAI 17

Galerijos

Daugiau straipsnių