Danės švarinimo akcijos radiniai: prireikė net policijos

Šeštadienį Klaipėdoje surengta Danės švarinimo akcija. Dešimtys ekologijai neabejingų klaipėdiečių valė upės pakrantes bei jos vandenį nuo pat Kruizinių laivų terminalo iki Liepų gatvės viaduko. Jiems talkino ir narai. Akcijos metu ištraukta ir tokio „turto“, jog net prireikė kviesti policijos pareigūnus.

Rinkosi į tradicinę akciją

Būrys uostamiesčiui ir ekologijai neabejingų klaipėdiečių Danės upės pakrantėmis pasklido šeštadienį priešpiet.

Akcijos organizatorius ir Rotary klubo „Concordia 1826“ narys Raimondas Beliauskas pastebėjo, kad anksčiau Danės švarinimo akcija buvo rengiama pavasarį prieš vasaros sezoną, tačiau šiemet nuspręsta ją surengti rudenį ir taip paruošti upę žiemai.

Išplėtė teritoriją

„Bene pirmą kartą pasirinkome tokį didelį perimetrą – nuo pat kruizinio jachtų uostelio iki Tauralaukio tilto“, - teigė R.Beliauskas.

Pašnekovas pastebėjo, kad jau šeštąjį kartą surengta akcija įgauna pagreitį. Šiemet švarinant Danę talkino nardymo centras „Oktopusas“, gyventojų bendruomenės, pirmą kartą prisijungė ir Lietuvos aukštosios jūreivystės kursantai, upės paviršiuje darbavosi sportinės žūklės klubo „Kurėnas“ nariai.

Gausus būrys upės pakrantėje ir vandenyje plušėjusių klaipėdiečių aptiko visokio „turto“ – padangų, seną televizorių, įvairių šiukšlių.

Lietuvos aukštosios jūreivystės mokyklos Karjeros ir viešųjų ryšių skyriaus vedėja Genutė Kalvaitienė pasakojo, jog dvi dešimtys mokyklos kursantų, aprėpusių teritoriją nuo burlaivio „Meridianas“ iki akcijos finišo aptiko ne tik nemažai šiukšlių, bet ir įvairių statybinių atliekų – didelių linoleumo gabalų, kilimo dalį.

Prireikė policijos

Tiesa, dėl kai kurių radinių, aptiktų švarinant upę, teko kviesti policijos pareigūnus.

„Vienas liūdnesnių radinių – moteriška rankinė, kurioje buvo dvi plytos ir dokumentai. Kai visa tai aptikome buvo atsiradusi šiokia tokia įtampa. Teko kviesti policiją. Pareigūnai atvažiavo ir radinį pasiėmė. Pasirodo, kad ši vieta – Liepų gatvės tiltas, veikiausiai, vagims patraukli vieta, kurioje jie galbūt nusprendžia atsikratyti daiktų, sprukdami iš mūsų miesto“, - dėstė R.Beliauskas.

Vėliau akcijos dalyviai dar aptiko ir automobilių numerių.

Į upę paleido karpį

Kol upės švarintojai plušėjo, uostamiestyje švietė saulė, tačiau vos tik jiems baigus darbą ir susirinkus prie Liepų gatvės viaduko, kur buvo planuota padaryti bendrą nuotrauką, pasimėgauti karšta sriuba bei į upės vandenį paleisti žuvį, prapliupo lietus.

Vis dėlto, visos čia suplanuotos veiklos įvyko net ir pliaupiant lyg iš kibiro.

Žuvies paleidimas į Danės vandenį tapo šventiniu talkos akcentu. Visiems akcijos dalyviams susirinkus prie Liepų gatvės viaduko į Danės vandenį buvo paleistas karpis.

R.Beliausko teigimu, žuvis yra pažymėta specialiu ženklu, informuojančiu, jog pagavus šią žuvį reikėtų ją paleisti. Tiesa, prieš paleidžiant žvejai dar raginami ją nufotografuoti ir nuotrauką atsiųsti Rotary klubui „Concordia 1826“. Už tai, jog saugo gamtą jie gali būti apdovanoti 200 eurų.

Talkos dalyvių pasveikinti bei miesto vardu padėkoti už nuveiktą darbą atvyko ir Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

DJ

DJ  portretas
Danės švarus kranai reiškia švarų plaukimą !.

to komunistine okupanto sliundra lopaite

to komunistine okupanto sliundra lopaite portretas
Nuo kuriu laiku???:)))

komunistine okupanto sliundra lopaite

komunistine okupanto sliundra lopaite portretas
isikalk i savo debiliska puodyne - Klaipedoje D A N G E S upe.
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių