Danės upei skirs prižiūrėtoją

Uostamiesčio valdžia Danės upei ketina paskirti operatorių, kuris joje sureguliuotų eismą, įrengtų ženklus, prižiūrėtų tvarką. Šias pareigas ketinama patikėti paplūdimiais besirūpinančiai biudžetinei įstaigai "Klaipėdos paplūdimiai".

Uostamiesčio valdžia Danės upei ketina paskirti operatorių, kuris joje sureguliuotų eismą, įrengtų ženklus, prižiūrėtų tvarką. Šias pareigas ketinama patikėti paplūdimiais besirūpinančiai biudžetinei įstaigai "Klaipėdos paplūdimiai".

Klaipėdos savivaldybės Miesto ūkio departamento direktorius Liudvikas Dūda sakė, kad skirti operatorių Danės upei planuojama liepos pradžioje.

Tokia mintis kilo, nes upėje kyla konfliktų tarp plaukiojančiųjų sportiniais laivais, kateriais ir vandens dviračiais.

Danėje oficialus vandens kelias driekiasi nuo upės žiočių iki Jono kalnelio. Tačiau laivai plaukioja ir toliau esančioje teritorijoje. Yra įrengtos ir prieplaukos.

Anot L.Dūdos, ketinama prašyti vandens kelią pratęsti toliau – iki Liepos gatvės.

"Dabar eismas Danėje nėra reguliuojamas. Plaukiojantieji sportiniais laivais piktinasi plaukiojančiaisiais kateriais, dviračiais. Norime, kad atsirastų tvarka", – komentavo vadovas.

L.Dūda aiškino, kad operatorius rūpintųsi tik tuo, kas vyksta upėje, o ne jos pakrantėse.

Biudžetinės įstaigos "Klaipėdos paplūdimiai", kuriai ketinama perduoti Danės administravimą, direktorius Virginijus Urbonas tvirtino, kad darbo upėje būtų daug.

Pasak jo, reikėtų surinkti šiukšles, esančias po vandeniu ir jo paviršiuje, šalinti upėje augančias žoles, praretinti medelius. Reikėtų išspręsti ir eismo  saugumo upėje klausimus.

"Norima, kad Danėje būtų organizuojamos pramogos. Plaukiotų kateriai, vandens dviračiai. Tačiau yra sportas. Visi tie dalykai turėtų būti suderinti, kad nebūtų susipriešinimo. Juk upė yra visų. Negali Danėje plaukioti tik sportiniai laivai. Reikėtų visiems susėsti ir susitarti", – tvirtino vadovas.

Pasak jo, reguliuoti eismą galima ženklais, atskirti burėmis: "Svarbiausia, kad visi susėstų ir prieitų prie bendros išvados".

V.Urbono teigimu, krantinėse turėtų atsirasti ir saugumo priemonių, kurios būtų ir žiemą.

"Kol kas yra tik tokios vizijos, tačiau kyla ir juridinių klausimų. Kaip veikla upėje turėtų būti vystoma ateityje, reikėtų kurti vizijas ar parengti galimybių studiją. Tada turėtų būti kuriamos programos, kad būtų gautas finansavimas joms įgyvendinti", – teigė vadovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Memellander

Memellander portretas
Senuosiuose Šaltiniuose mūsų upė buvo vadinama DANGĖ ,sovietmečiu irgi DANGĖ, taip ir vadinkime .O miesto pavadinimas pakeistas tik 1948 m. šimtmečiais vadinosi MEMEL !!!

Jo.ja,ja.

Jo.ja,ja. portretas
Ale,kas tarybų laikais gimęs, jau priprat ir prie Klaipėds,tik negraže skamba Memel -gražiau! !!

Joks em

Joks em portretas
Rusai Königsberg perkrikštyjo,o lietuviai -Memel . Ai bet Klaipėda visad turėjo ir antrą vardą, tą tikrajį-tą,kurį įkūrėjai davė -Memel.
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių