Danės upėje draus laivybą

Dėl tarptautinio gatvės teatrų festivalio "Šermukšnis" penktadienį, šeštadienį ir sekmadienį po kelias valandas bus uždrausta laivyba Danėje tarp Biržos ir Pilies tiltų. Tokie apribojimai taikomi pirmą kartą.

Penktadienį į minėtą Danės dalį nebus galima įplaukti nuo 15 iki 17.30 val., o šeštadienį ir sekmadienį – nuo 18 iki 20.30 val.

Tokių apribojimų prireikė dėl vyksiančio tarptautinio gatvės teatrų festivalio "Šermukšnis" vieno spektaklio ir pasiruošimo jam. Pastarasis vyks pačioje Danėje.

Apie tai, kad upės dalyje draudžiama navigacija, įspės ant Pilies tilto degantis raudonas šviesoforo signalas. Ant Biržos tilto įtaisytas šis įrenginys neveikia.

Pasak biudžetinės įstaigos "Klaipėdos paplūdimiai" vyriausiojo specialisto ir Danės upės administratoriaus Deivio Bilkščio, tokie apribojimai problemų neturėtų sukelti.

"Dabar laivyba Danėje nėra labai aktyvi. Be to, apribojimai taikomi tik kelias valandas per dieną. Jei įvyks koks išskirtinis atvejis, tada bus galima plaukti kraštu", – tvirtino administratorius.

D.Bilkščio teigimu, įspėjamąjį pranešimą apie apribojimus žadėjo pakabinti ir festivalio organizatoriai.

"Tai pirmas atvejis, kai draudžiama laivyba minėtoje Danės dalyje. Apribojimai bus taikomi ir Jūros šventės metu, kai Klaipėdą aplankys tarptautinė burlaivių regata "The Tall Ships Races". Tada iki Biržos tilto bus draudžiama pramoginė laivyba, nes čia prisišvartuos daug burlaivių", – pasakojo administratorius.


Šiame straipsnyje: Danės upėDanėlaivyba

NAUJAUSI KOMENTARAI

to Nezabitauskas

to Nezabitauskas portretas
Kokiose oficialiuose dokumentuose privaloma "danė",jei miesto taryba prieme nutarima oficialiai DANGE..komuniakos tikrai galėtų neerzinti miestiečių ir rašyti tikrąjį ir oficialu upės vardą DANGE.

Nezabitauskas

Nezabitauskas portretas
Jaunasis Miestietis nežino, o stribas Anonimas žino, bet meluoja - neva Dangės pavadinimas pakeistas šiais laikais. "Danė" buvo sugalvota dar prie rusų. Matom, kad "Klaipėda" tebesilaiko "Tarybinės Klaipėdos" taisyklių, nors galėtų neerzinti miestiečių ir rašyti tikrąjį upės vardą - juk "Danė" privaloma tik oficialiuose dokumentuose (o laikraštis - joks dokumentas).

anonimas

anonimas portretas
Milda Skiriutė ...sudebilejo!
VISI KOMENTARAI 20

Galerijos

Daugiau straipsnių