Dangėje nori tvarkos ir pramogų

Miesto valdžia sieks labiau išnaudoti per senamiestį tekančią Dangę ir jos krantines. Taip pat užtikrinti tvarką upėje, kad čia įsitektų ir profesionalūs irkluotojai, ir pramogautojai.

Pratęsė vandens kelią

Didesniu Dangės upės išnaudojimu pradėta rūpintis prie porą metų. Upėje esantį vandens kelią pavesta administruoti biudžetinei įstaigai "Klaipėdos paplūdimiai".

Iš pradžių jis siekė vos kilometrą – nuo Dangės žiočių iki Jono kalnelio, o kitoje upės dalyje oficialiai laivyba buvo negalima.

Biudžetinei įstaigai "Klaipėdos paplūdimiai" pavesta pasirūpinti vandens kelio pratęsimu. Praėjusių metų gegužę jis pailgėjo iki Liepų gatvės tilto. Vandens kelias dabar siekia 4,3 km.

Tačiau tuo neketinama apsiriboti. Ateityje planuojama prašyti, kad vandens kelias Dangėje būtų pratęstas iki Tauralaukio.

"Jau daug yra padaryta, bet dar daug reikia nuveikti, kad Dangėje sutilptų visi – galėtų sportuoti ir irkluotojai, būtų organizuojamos įvairios pramogos", – pasakojo Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Elida Mantulova.

Sulaukia įvairių iniciatyvų

Atkreipiamas dėmesys, kad mažiau rūpesčių kyla dėl Dangės upės dalies nuo Biržos tilto žiočių link. Šioje pusėje esančios krantinės yra perduotos koncesininkui 25-erių metų laikotarpiui. Jis pastarąsias prižiūrės ir rūpinsis dar 16 metų.

E.Mantulova pripažino, kad dėl Dangės dalies nuo Biržos tilto Tauralaukio link klausimų kyla kur kas daugiau. Šioje upės dalyje treniruojasi profesionalūs irkluotojai.

Taip pat sulaukiama verslininkų iniciatyvų – norima organizuoti įvairias pramogas, veiklas upėje ar krantinėse. Uostamiesčio savivaldybė buvo sulaukusi norinčiųjų įrengti plaukiojantį viešbutį.

"Dabar būtina suderinti pramogautojų ir sportininkų laiką, nes gali įvykti skaudi nelaimė", – teigė pavaduotoja.

E.Mantulova pažymėjo, kad leidimus įvairioms veikloms šioje upės dalyje turi išduoti savivaldybė, tačiau kyla daug neaiškumų.

"Sulaukę naujų iniciatyvų, mes patys neturime atsakymų į iškylančius klausimus. Neturime nusistatę nei krantinių nuomos taisyklių, kainų, neišspręsti infrastruktūros klausimai krante, nėra ir kitų tvarkų", – tvirtino pavaduotoja.

Turi tilpti visi

Pasak E.Mantulovos, į upę, vandens kelią, krantines reikia žiūrėti kompleksiškai. Tad surengtas pasitarimas, siekiant išsiaiškinti, kaip elgtis toliau.

Nutarta sudaryti darbo grupę iš skirtingų savivaldybės departamentų specialistų, kad kiekvienas pagal savo kompetenciją suformuluotų klausimus.

"Manome, kad, įvertinus visus neaiškumus, būtų prasminga suformuluoti vieną užduotį ir parengti galimybių studiją. Ji ir turėtų atsakyti į visus dabar kylančius klausimus, kaip elgtis toliau, kokias veiklas būtų galima organizuoti Dangėje ir krantinėse, kokių tvarkų trūksta tam padaryti", – pasakojo pavaduotoja.

E.Mantulova akcentavo, kad siekiama, jog Dangės upė būtų gyva. Joje vietos būtų ir verslui, ir pramogoms, ir laivybai, ir sportininkams. Tai ypač aktualu, kai bus atnaujintos krantinės bei šalia esantis skveras.

"Norisi viską išanalizuoti išsamiai, pažiūrėti kompleksiškai. Nenorime sulaukti dienos, kai kils chaosas, o mes nežinosime, kaip jį suvaldyti. Upėje turi tilpti visi", – akcentavo pavaduotoja.


Šiame straipsnyje: DangėDangės upėupė

NAUJAUSI KOMENTARAI

R.

R. portretas
Dangė per maža, kad visi tilptų.Sunaikino negrįžtamai Jono kalnelį, dabar imasi Dangės, paskui Smiltynės eilė. Istorinis miestas naikinamas, ne restauruojamas. Asshoals !

O.Benderis

O.Benderis portretas
Koki shuda jus cia malat- galimybiu studijos,skverelio rekonstrukcija- naujieji Vasiukai plet - krantine tuoj i upe nueis - kartu su turistais
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

  • Prieš Velykas – Kryžiaus kelio eisena
    Prieš Velykas – Kryžiaus kelio eisena

    Šiandien, Didįjį penktadienį, uostamiesčio gatvėmis klaipėdiečiai neš maždaug šešių metrų kryžių. Šis Kristaus kančios apmąstymams skirtas Kryžiaus kelias tikintiesiems yra vienas svarbiausių įvykių prie&sca...

    2
  • Klaipėda puošiasi šventėms
    Klaipėda puošiasi šventėms

    Uostamiestis pamažu ruošiasi Velykoms. Kai kur prie daugiabučių namų matyti kiaušiniais papuoštos medžių šakos, prie Kultūros centro Žvejų rūmų – velykinė instaliacija, o parduotuvių vitrinose irgi yra velykinių ...

  • „Palangos dienos“ kviečia paminėti dvi kurortui svarbias datas
    „Palangos dienos“ kviečia paminėti dvi kurortui svarbias datas

    Penktadienį Palangoje prasideda savaitę truksiančios kurorto dienos, kurios įprasmins Palangos krašto prijungimą prie Lietuvos prieš daugiau kaip šimtmetį bei paminės kurorto gimtadienį. ...

  • Kretingos taryba – prieš „European Energy“ žaliojo kuro gamyklos statybą
    Kretingos taryba – prieš „European Energy“ žaliojo kuro gamyklos statybą

    Kretingos valdžia nepritarė Danijos atsinaujinančios energetikos kompanijos „European Energy“ planams rajone statyti žaliojo kuro gamyklą. ...

    8
  • Naudojimui nebetinkamas padangas galite atiduoti nemokamai!
    Naudojimui nebetinkamas padangas galite atiduoti nemokamai!

    1. Jei perkate naujas padangas parduotuvėje ir servise, ten galite nemokamai atiduoti ir senąsias. Tik turi atitikti perkamų–paliekamų padangų kiekis ir tipas: jei perkate lengvojo automobilio padangas, traktoriaus ar sunkvežimio padangų palikti n...

    5
  • „Smiltynės perkėla“ – svarbių pokyčių kelyje
    „Smiltynės perkėla“ – svarbių pokyčių kelyje

    Milijonai keleivių, šimtai tūkstančių transporto priemonių. Praėję metai bendrovei „Smiltynės perkėla“ buvo darbingi ne vien perkėlimų skaičiumi. Ilgametes marių laivybos tradicijas puoselėjanti įmonė įgyvendina ambicingus p...

    5
  • Kelionė iš Klaipėdos į Rygą – tik su persėdimais
    Kelionė iš Klaipėdos į Rygą – tik su persėdimais

    Pernai pradėjęs kursuoti traukinys Vilnius–Ryga stojo Šiauliuose, o jau nuo balandžio sustos dar dviejuose Lietuvos miestuose. Uostamiesčio gyventojams iš Klaipėdos tiesiogiai pasiekti Latvijos sostinę traukiniu dar nepavyks, bet, pas...

    12
  • Vietoj griuvenos Liepojos gatvėje – prekybos centras
    Vietoj griuvenos Liepojos gatvėje – prekybos centras

    Liepojos gatvės pradžioje pokyčiai stebina ir tempu, ir mastais – metų pradžioje pagaliau nugriautas apleistas baltų plytų statinys ir greta jo veikusi parduotuvė. Dabar milžiniškoje statybų aikštelėje verda darbas. ...

    13
  • Ant Dangės upės kranto – benamių „sanatorija“
    Ant Dangės upės kranto – benamių „sanatorija“

    Prie Dangės upės klaipėdiečiai aptiko nelegaliai suręstą namelį. Jie įtaria, kad buveinę sumeistravo benamiai. Artėjant sutemoms čia susirenka lėbautojų būrys, kuris neduoda ramybės kitapus upės gyvenantiems žmonėms. ...

    2
  • Klaipėdoje – pasaulinės automobilių aukcionų kompanijos centras
    Klaipėdoje – pasaulinės automobilių aukcionų kompanijos centras

    Klaipėdoje duris atvėrė jau ketvirtasis Lietuvoje JAV pasaulinės automobilių aukcionų kompanijos IAA aukcionų centras, kuriame automobilių prekybos verslu užsiimančios įmonės ir privatūs pirkėjai nuo šiol gaus užtikrintą paslaugą, impor...

    9
Daugiau straipsnių