Dar viena uosto kompanija pasipuošė vėtrunge

  • Teksto dydis:

Trečiadienį uostamiestyje Nemuno gatvėje bendrovė „Klaipėdos Smeltė“ iškėlė vėtrungę. Taip įmonė prisidėjo prie oficialiai mieste paskelbtų Vėtrungių metų.

Trečiadienį uostamiestyje Nemuno gatvėje bendrovė „Klaipėdos Smeltė“ iškėlė vėtrungę. Taip įmonė prisidėjo prie oficialiai mieste paskelbtų Vėtrungių metų. Pirmieji šios iniciatyvos ėmėsi kompanijos „Klaipėdos nafta“ darbuotojai, vėtrungę savo įmonėje iškėlę dar sausio mėnesį.

Bendrovė „Klaipėdos Smeltė“, reaguodama į aktyvių Klaipėdos miesto piliečių ir savivaldos iniciatyvą, savo įmonės prieigose iškėlė pagal senąsias pamario krašto tradicijas pagamintą vėtrungę. Ją pagamino vėtrungių meistras iš Kintų.

Klaipėdos miesto taryba praėjusių metų pabaigoje pritarė siūlymui 2014-uosius paskelbti Vėtrungių metais.

Šiemet tik sukanka 170 metų, kai Klaipėdos miesto burmistras Ernstas Vilhelmas Berbomas išleido įsakymą Kuršių marių žvejams privalomai ženklinti laivus stačiakampio formos ženklais su dviejų skirtingų spalvų geometriniu piešiniu. Vėtrungės gale turėjo būti pritvirtinta raudonos ir baltos spalvos audeklinė uodegėlė, kad matytųsi iš tolo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių