Darbą baigs keturi vadovai

Antrą dieną posėdžiaujanti Klaipėdos savivaldybės taryba pritarė keturių švietimo įstaigų vadovų pasitraukimui. Iš savo postų savanoriškai pasitraukia keturi solidžią darbo patirtį švietimo srityje sukaupę įstaigų vadovai. Naujų direktorių teks ieškoti Klaipėdos pedagogų švietimo ir kultūros centrui, mokyklai-darželiui, darželiui ir gimnazijai.

Antrą dieną posėdžiaujanti Klaipėdos savivaldybės taryba pritarė keturių švietimo įstaigų vadovų pasitraukimui. Iš savo postų savanoriškai pasitraukia keturi solidžią darbo patirtį švietimo srityje sukaupę įstaigų vadovai. Naujų direktorių teks ieškoti Klaipėdos pedagogų švietimo ir kultūros centrui, mokyklai-darželiui, darželiui ir gimnazijai.

Mokės kompensacijas

Prašymą nutraukti darbo sutartį savivaldybei pateikė Klaipėdos pedagogų švietimo ir kultūros centro direktorius Alfonsas Zvėrka.

Minėtam centrui A.Zverka vadovauja nuo 2000-ųjų. Prieš tai jis dirigavo ir Klaipėdos Martyno Mažvydo vidurinei mokyklai.

Iš posto pasitraukiančio centro direktoriaus bendras švietimo įstaigos vadovo darbo stažas siekia 23 m.

Penktadienį vėl posėdžiauti susirinkę uostamiesčio politikai pritarė siūlymui, kad traukiantis iš vadovo kėdės A.Zvėrkai būtų išmokėta pusmečio jo vidutinio darbo užmokesčio dydžio išeitinė išmoka, kuri neatskaičius mokesčių sieks daugiau nei 6 tūkst. eurų ir piniginė kompensacija už nepanaudotas kasmetines atostogas.

Ši suma taip pat neatskaičius mokesčių sieks apie 148 eurus.

Palieka po keturių dešimtmečių

Naujojo direktoriaus žvalgytuvės užvirs ir Klaipėdos „Gintarėlio“ darželyje. Šiai įstaigai atidavusi 44 metus iš vadovės posto traukiasi Nijolė Kristina Grubliauskienė.

Klaipėdos „Gintarėlio“ direktorei, kaip ir kitiems, bus išmokėta tokio paties laiko jos vidutinio darbo užmokesčio dydžio išeitinė išmoka, siekianti  – 5,8 tūkst. eurų ir piniginė kompensacija už nepanaudotas kasmetines atostogas – 2, 6 tūkst. eurų.

Prisidės valstybė

Be vadovo liks ir Klaipėdos „Šaltinėlio“ mokykla-darželis. Jo direktorė Margarita Gaučienė „Šaltinėliui“ nepertraukiamai vadovavo net 36 metus.

M.Gaučienei paliekant vadovės postą taip pat bus išmokėta pusmečio jos vidutinio darbo užmokesčio dydžio išeitinė išmoka, kuri neatskaičius mokesčių sieks daugiau nei  6,6 tūkst. eurų. Jai teksianti piniginė kompensacija už nepanaudotas kasmetines atostogas – 3,2 tūkst. eurų.

Be vadovo – ir gimnazija

Direktoriaus išleistuves šiemet teks planuoti ir uostamiesčio „Varpo“ gimnazijai. Jos direktorius Valerijus Kuzliakinas įstaigai vadovauti stojo 1989-aisiais. Šiuo metu jo nepertraukiamas darbo stažas gimnazijoje siekia 26 metus.

Išeidamas iš darbo, kaip ir kiti vadovų postus paliekantys jo kolegos, V.Kuzliakinas bus palydėtas  nemenka išeitine išmoka.

Gimnazijai vadovauti baigiančiam V.Kuzliakinui bus atseikėta pusmečio jo vidutinio darbo užmokesčio dydžio išeitinė išmoka, kuri neatskaičius mokesčių siekia daugiau nei 9,2 tūkst. eurų. Vadovui atiteks ir piniginė kompensacija už nepanaudotas kasmetines atostogas –  vos daugiau nei 497 eurai.

Užleidžia pozicijas

Klaipėdos savivaldybės vicemerė Judita Simonavičiūtė vakar vykusio Finansų ir ekonomikos komiteto posėdyje pastebėjo, kad ilgamečių vadovų pasitraukimą galima vertinti kaip jaunos kartos atėjimo į švietimo įstaigas pradžią.

Be to, nemenkos išlaidos, J.Simonavičiūtės teigimu, išmokant išeitines kompensacijas neguls vien ant miesto pečių. Du trečdalius planuoja dengti valstybė.

Praėjusiais metais 10 švietimo įstaigų teko ieškoti naujų vadovų. Tiesa, naujųjų direktorių paieška, anot vicemerės, nebuvo lengva, mat net ne į visas laisvas kėdes būta pretenduojančiųjų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Čiubaka

Čiubaka portretas
viena banda pasitraukia

mauras

mauras portretas
Na Makūnas irgi susilaukė pensijinio amžiaus , kada jį kas pakeis

patyriau

patyriau portretas
teko ir man kazkada pas V. Kuzliakina pabut ant kilimelio:D
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių