Iš darbo biržos - keisti pasiūlymai

Vokalo studijas baigusi ir dainavimo magistro diplomą įgijusi klaipėdietė iš Darbo biržos sulaukė pasiūlymo Klaipėdos muzikinio teatro chore dainuoti bosu arba mokyti mokinius piešti ant vandens.

Vokalo studijas baigusi ir dainavimo magistro diplomą įgijusi klaipėdietė iš Darbo biržos sulaukė pasiūlymo Klaipėdos muzikinio teatro chore dainuoti bosu arba mokyti mokinius piešti ant vandens.

Darbas – giedoti chore

Kaip ir daugybė aukštųjų mokyklų absolventų, klaipėdietė Vaida, vos gavusi diplomą, suskubo į Darbo biržą. Mergina nurodė, kad yra dainininkė ir norėtų rasti darbą, atitinkantį jos išsilavinimą.

Rugpjūčio 8-ąją į savo elektroninį paštą ji gavo du laiškus, kuriuose nurodyti darbo pasiūlymai ją tiesiog apstulbino.

Viename jai siūloma kreiptis į Klaipėdos valstybinį muzikinį teatrą, įsidarbinti choro dainininke, kur ji turėtų dainuoti bosu.

Ieško piešiančio ant vandens

Kitas pasiūlymas ją nustebino nė kiek ne mažiau. Nors mergina nėra pedagogė ir neturi nieko bendro su kitais menais, išskyrus dainavimą, jai pasiūlyta dirbti dailės mokytoja ir, be kita ko, mokyti vaikus piešti ant vandens, Ebru meno.

Jei šie darbo pasiūlymai klaipėdietę būtų pasiekę žodžiu, mergina juos būtų palaikiusi pokštu. Tačiau elektroniniuose laiškuose buvo įterpti failai pdf formatu, kurie pažymėti registracijos numeriais.

Išsigando, ar neteks lengvatų

Mergina pradėjo svarstyti, ar atsisakiusi dainavimo bosu ar piešimo ant vandens ji nepasirašys sau nuosprendžio.

Ar tai nereikš, kad ji atsisakė dviejų darbo pasiūlymų ir taip bus išbraukta iš Darbo biržos klientų sąrašų? O tai savaime reikštų, jog ji privalės pati sumokėti beveik 100 litų privalomojo sveikatos draudimo mokestį bei neteks "Sodros" teikiamos paramos.

Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro personalo specialistė Jurgita Zaleckienė teigė, kad chorui tikrai trūksta dainininkų, tačiau ne moterų, o vyrų. Šiuo metu yra laisvos tenorų bei bosų vietos. O merginų kol kas netrūksta.

Darbuotoja tiesiog perkaito

Klaipėdos teritorinės darbo biržos direktoriaus pavaduotojas Andrius Adomaitis teigė, kad darbuotoja, turinti bendrauti su Vaida, tiesiog suklydo pasiųsdama merginai siūlymą teatre dainuoti bosu.

"Tai labai uoli ir stropi darbuotoja. Tokią klaidą galima paaiškinti tiesiog žmogiškuoju faktoriumi. Prisiminkime, rugpjūčio 8-oji buvo labai karšta diena. Žmogus tiesiog perkaito ir pavargo, jai pritrūko atidumo. Be to, atostogų metas, nemažai atostogaujančiųjų, o dirbantiems tenka didesnis krūvis. Darbuotoja man pasakojo labai apsidžiaugusi, kad rado merginai darbą teatre ir visai neapsižiūrėjo, kad siūlomas darbas ne merginai, o vyrui. Įvyko apmaudi klaida", – aiškino Darbo biržos vadovo pavaduotojas.

Kaip atsitiko, kad dainininkei pasiūlyta mokyti piešti ant vandens, A.Adomaitis nežino, nes Darbo biržos duomenų bazė nerodo, kad toks laiškas Vaidai buvo išsiųstas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ha ha

ha ha portretas
cia kaip man su teisininko issilavinimu buvo pasiulyta eiti laiskus isnesioti, nesutikau ir ismete is sarasu :D
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių