Darbuotojams – minimalus atlyginimas, sau – „Porsche“

Tauragėje automobilių prekyba besiverčianti įmonė darbuotojams mokėjo minimalų atlyginimą, tačiau už įmonės lėšas - už beveik 250 tūkst. litų - iš Latvijos įsigijo naują „Porsche Cayenne“, nustatė Tauragės apskrities valstybinė mokesčių inspekcija.

Kaip teigė įmonės akcininkas, prabangus automobilis buvo įsigytas perpardavimui, tačiau atlikdami stebėseną ir taikydami poveikio priemones mokesčių specialistai nustatė, kad minėta įmonė nuo 2011 metų vidurio nesiverčia automobilių prekyba, o ardo juos dalimis ir parduoda jas Lietuvoje bei Baltarusijoje.

„Automobilis įmonės buhalterinėje apskaitoje užregistruotas kaip prekė, skirta perpardavimui. Įmonė 52,4 tūkst. litų įsitraukė į pridėtinės vertės mokesčio atskaitą, taip sumažindama mokėtino PVM sumą, tačiau nustatėme, jog realiai prabangus automobilis nebuvo pardavinėjamas“, - sakė Tauragės apskrities valstybinės mokesčių inspekcijos viršininkė Laimutė Mačernienė.

Įmonė po mokesčių inspekcijos veiksmų patikslino deklaracijas ir padidino mokėtiną į biudžetą pridėtinės vertės mokesčio sumą. Šiuo metu įmonė yra pateikusi prašymą mokestinei paskolai, kad galėtų sumokėti įsiskolinimą valstybei.



NAUJAUSI KOMENTARAI

typy

typy portretas
typisch litauischen Geschäftsmann...

tomas

tomas portretas
Antraštė tai... Dėl mokesčių slėpimo- negerai padarė, bet žurnalistams pasiūlyčiau liautis rašyt kaip sovietiniams ubagams, nes žmonės verslus ir kuria tam, kad uždirbtų kuo daugiau. Nėra jokio įstatymo, kuris nurodytų darbuotojams mokėti tiek pat kiek ir savininkui- po lygiai, o kad yra žmonių dirbančių už minimumą, tai nustebinsiu- tiesiog tokia darbo rinka.. Jei būtent tie darbuotojai būtų verti daugiau nei minimumo, jie dirbtų ten kur jiems moka daugiau nei minimą.

to Tomas

to Tomas portretas
mes tave rasim ir isigilinsim i tavo mintis:-)O gal pats ateik i mokesciu inspekcija,pasnekesim...
VISI KOMENTARAI 10

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių