Darnios šeimos vienijasi

Rugpjūtį startavęs konkursas „Darni šeima“ įgavo pagreitį ir Klaipėdos apskrityje. Norintieji įsilieti į didelį bei spalvingą dalyvių būrį pajūriečiai turėtų suskubti užsiregistruoti.

Penkios nominacijos

Norą dalyvauti konkurse, kurio globėja yra Socialinės apsaugos ir darbo ministerija, jau pareiškė 80 šeimų – tiek mažų, tiek didelių, gyvenančių įvairiuose šalies kampeliuose. Dalyviai gali registruotis interneto svetainėje patys www.darni-seima.lt arba rekomenduoti šaunias bičiulių, giminaičių ar kaimynų šeimas iki rugsėjo 29-osios.

„Labai smagu pastebėti, kad itin aktyvios yra jaunosios atžalos, nes būtent jos dažnai ir paskatina tėvus dalyvauti mūsų projekte“, – sakė "Darni šeima“ iniciatyvinės grupės pirmininkas, šeimos ambasadorius Giedrius Masalskis.

Už labiausiai patikusius dalyvius balsuos svetainės lankytojai. Darniausios šeimos bus renkamos kiekvienoje apskrityje ir pretenduos į nominacijas už tradicijų puoselėjimą, bendruomeniškumą, jaunąją kartą, už sėkmingą šeimos verslą bei ryšius tarp kartų.

Iniciatyvos ėmėsi ryžtingai

Šiuo metu rinkimuose dalyvauja aštuonios šeimos iš Klaipėdos apskrities. Vieni iš dalyvių – Majauskai. Vis gausėjančioje šeimoje draugiškai ir linksmai sugyvena trys kartos. Tėvai Vanda ir Petras Majauskai gyvena Gargžduose, duktė Inga su vyru Mariumi ir sūneliu Karoliu įsikūrę Klaipėdoje. Uostamiestyje gyvena ir kita dukra Viktorija su vyru Aurimu bei savo mažąja atžala Vytaute.

Savo artimuosius į projektą sumanė įtraukti šiuo metu sostinėje baigianti tarptautinės komunikacijos magistrantūrą Majauskų dukra Aurelija. Mergina neabejoja, kad po studijų grįš į gimtąjį kraštą. „Plyšta širdis nematant, kaip auga mažieji, tačiau ir džiugu – vienas pirmųjų jų ištartų žodžių buvo „teta“, – atviravo A.Majauskaitė.

Atsitiktinai internete perskaičiusi apie „Darnios šeimos“ projektą ji nė nesuabejojo, kad dalyvauti jame verta. „Šeimos vertybės ir ryšiai mums yra labai svarbūs. Ėmiausi iniciatyvos ir norėdama savo pačios artimiesiems parodyti, kaip jais žaviuosi. Tie dabar mus skiriantys keli šimtai kilometrų bendravimo nė kiek neatvėsino“, – su meile kalbėjo mergina.

Darna reikalinga kaip oras

A.Majauskaitės įsitikinimu, sunkmečiu ryšiai su artimaisiais yra didžiausia atrama. „Manau, mes dabar netgi labiau vieni kitus palaikome. Sunkumai suvienija“, – samprotavo pašnekovė.

Jokie krizės šešėliai neaptemdė gražių šeimos tradicijų. Kalėdos, Velykos, artimųjų gimtadieniai – šventas reikalas Majauskams. Visus į klegantį būrį sukviečia ir tradiciniai savaitgaliniai pietūs pas mamą. „Jei tik oras geras, važiuojame į sodą arba pas sesę Viktoriją kepti mėsytės, Marius su Aurimu dažnai inicijuoja krepšinio varžybų stebėjimą. Neseniai pradėjome žaisti „Alies“ – pirmieji kartai buvo labai juokingi, ypač stebint savo tėvų bandymus“, – šypsojosi A.Majauskaitė.

Mergina neabejoja, kad šeimos darna – viena iš amžinųjų vertybių, kurią ypač svarbu puoselėti: „Nėra nieko baisiau, kai susvetimėja patys artimiausi žmonės pasaulyje. Darna šeimoje reikalinga kaip oras. Ji turi būti kaip vienetas, kaip atomas su savo branduoliu. Darnioje šeimoje esame saugūs, padedame vieni kitiems ir tai nėra pareiga – tai plaukia giliai iš širdies“.


Šiame straipsnyje: darni šeimašeima

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių