Darželinukai už pravaikštas bus šalinami iš Klaipėdos darželių

Tėvai nebegalės be pateisinamos priežasties savo vaikų neatvesti į Klaipėdos darželius, nes už pravaikštas atžalos bus pašalintos iš įstaigos.

Klaipėdos miesto taryboje ketvirtadienį pritarta priėmimo į uostamiesčio lopšelius ir darželius tvarkos pataisos.

Jų būtą net keturios, kurių viena sukėlė daugiausia diskusijų. Ikimokyklinių ugdymo įstaigų vadovai prašė tvarkoje numatyti galimybę darželių ir lopšelių nelankančius vaikus pašalinti iš įstaigos. Vadovai tokios tvarkos prašė todėl, kad pastaruoju metu tėvai taupydami pinigus vaikų net po kelis mėnesius neleidžia į darželius, tačiau atžalos iš sąrašų neišbraukiamos, tad užima vietą, kuri galėtų atitekti kitiems vaikams.

Be to, jei tėvai neveda vaikų į darželius, jie nemoka ir mokesčių už praleistas dienas, tad įstaigoms tapo vis sunkiau surinkti pinigų sumokėti virėjoms atlyginimus ir nupirkti vaikams reikalingų ugdymo priemonių.

Švietimo skyriaus specialistai pasiūlė, o politikai pritarė tvarkai, pagal kurią vaikui per mėnesį be pateisinamos priežasties praleidus daugiau nei pusę lankytinų dienų, jis gali būti išbrauktas iš sąrašų. Paprasčiau tariant, tokio pravaikštininko tėvai turės ieškoti naujo darželio, kur galės leisti savo atžalą. Apie tai, kad sutartis dėl vaiko lankymo nutraukta vienašališkai, tėvams turės būti pranešta prieš 20 dienų.

Politikai ketvirtadienį patvirtino dar vieną naujovė – jie priėmimo į lopšelius ir darželius tvarkoje įrašė nuostatą, kad vaikai į šias įstaigas priimami nuo 0 metų. Iki šiol tėvai vaikus į lopšelį galėjo pradėti leisti, kai atžalai sukakdavo vieneri. Pataisą esą „nuleido“ Vyriausybė.


Šiame straipsnyje: darželiai

NAUJAUSI KOMENTARAI

joo

joo portretas
Nejuokinkit... Vargšai darželiai pinigų nesurenka, tai šiaudo griebiasi, bet pamiršo paminėt, kad darbar pilna laisvų vietų....Moralinė afera tėvam gasdinti.

jo

jo portretas
Geri laikai, tikslą pateisina priemones - pašalint vaikus iš Lietuvos.

vaje

vaje portretas
Na, mano kaimynė taip pat turi darželinuką, tai pati nedirba, kada nori tada ir veda į darželį. Išsimiegojo, neišsimiegojo, vesiu, neveiu... Tikrai tvarkos nėra. Mano laikais prieš 15 metų laisvosvietos reikėjo laukti 3 mėn. Žinoma kiti nešė kišius, o aš laukiau savo eilės... Turi būt tvarka...
VISI KOMENTARAI 18

Galerijos

Daugiau straipsnių