Darželinukų tėvams – geros naujienos

Mažųjų klaipėdiečių tėvams neteks mokėti už maitinimą tose įstaigose, kur jo organizuoti neįmanoma. Pagal ligšiolinę tvarką tokia išimtis nebuvo numatyta.

Pagal šiuo metu galiojančią tvarką, 4 valandas ugdymo grupes lankančių mažųjų klaipėdiečių tėvai turėjo mokėti už vieną maitinimą.

Tačiau, pasak uostamiesčio savivaldybės Švietimo skyriaus vedėjos Laimos Prižgintienės, šiemet Klaipėdos karalienės Luizės jaunimo centre įsteigtoje priešmokyklinio ugdymo grupėje organizuoti vaikų maitinimo nėra galimybių.

Maitinimo nepageidauja ir joje ugdomų mažųjų klaipėdiečių tėvai, 4 val. ugdymo grupėje neorganizuoti maitinimo leidžia ir šiuo metu galiojančios higienos normos.

Todėl mokesčio už vaikų maitinimą tvarką ketinama pakeisti atleidžiant 4 val. ugdymo grupes lankančių vaikų tėvus nuo mokesčio už maitinimą, kai jo organizuoti nėra galimybių.

Taigi tėvams neteks mokėti už paslaugą, kurios jie negaus.

"Rugsėjo ir spalio mėnesį mes jiems taikėme adaptacinį periodą. Lapkritį jie turėtų mokėti, bet jeigu priimsime šį sprendimą, mokestis nebus taikomas", – paaiškino L.Prižgintienė.

Atliekant šiuos pakeitimus numatoma kiek pakoreguoti ir lengvatų už vaikų maitinimą skyrimo daugiavaikėms šeimoms tvarką.

Ketinama įtvirtinti, jog 50 proc. lengvatą už maitinimo paslaugas bus galima taikyti visoms daugiavaikėms šeimoms, o ne tik toms, kurių du arba daugiau vaikų lanko bendrojo ar ikimokyklinio ugdymo įstaigą.

Trečiadienį posėdžiavę Finansų ir ekonomikos komiteto nariai pritarė tokiems siūlymams. Galutinį žodį dar turės tarti miesto taryba.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SOS

SOS portretas
SOS - gelbėkit vaikus nuo ,,sveiko maisto". Dabartinis meniu- maistas nevalgomas, vaikai marinami badu, jie visą dieną būna alkani. Mielos, mamos, tėčiai, eikit į darželius, žiūrėkių, ragaukit ką gamina jūsų vaikams ir neklausykit tų labai protingų mamyčių, kurios teigia, kad viskas gerai. Pati dirbu darželyje ir matau, kaip vaikai ištisas dienas būna alkani.

Na va kaip puiku

Na va kaip puiku portretas
gal jau netoli tas laikas kai savivaldybė kompensuos darželių mokesčio dalį ne tik privatiems darželiams, bet ir visiems?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių