Darželis Klaipėdoje rajono vaikui mėnesiui kainuos 451 litą

Klaipėdos savivaldybės Švietimo skyrius parengė sutarties su kitų miestų ir rajonų savivaldybėmis projektą. Jame numatyta, kad kitoje savivaldybėje gyvenamąją vietą deklaravę žmonės į uostamiesčio darželius atžalas galės vesti tik gavę vietos valdžios patvirtintą siuntimą.

Tvarką, pagal kurią siuntimai bus išduodami, nustatys pačios savivaldybės. Siuntimas garantuos tėvams, kad jų vaikas lankys miesto darželį, o už jo ugdymą bus sumokėta. Klaipėdos savivaldybės administracijos nustatyta mėnesio ikimokyklinio ugdymo kaina - 451 litas.

Už miesto darželius lankančius vaikus rajonų savivaldybės įsipareigos pervesti lėšas į Klaipėdos miesto biudžetą ne rečiau kaip kas ketvirtį.

Pernai lapkritį Klaipėdos miesto taryba nusprendė, kad kituose miestuose ir rajonuose gyvenančių tėvų vaikai į miesto darželius nuo šiol bus priimami tik juose esant laisvų vietų ir tik tuo atveju, jeigu abi savivaldybės bus sudariusios sutartį dėl ikimokyklinukų ugdymo.

Švietimo skyriaus parengtą sutarties projektą dar turės patvirtinti miesto taryba. Tada raštai su tipiniu sutarties projektu ir siūlomu paslaugos įkainiu bus išsiųsti rajonų savivaldybėms.


Šiame straipsnyje: darželiiaimokestis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių