Darželiuose dirbs daugiau auklėtojų padėjėjų

  • Teksto dydis:

Klaipėdos miesto savivaldybės švietimo įstaigose, įgyvendinančiose ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo programas, papildomai bus įsteigta 60,71 auklėtojų padėjėjų etatų. Siūlymui didinti didžiausią leistiną pareigybių skaičių šiandien pritarė Klaipėdos miesto savivaldybės taryba.

Planavimo ir analizės skyriaus vedėjos Jolantos Ceplienės teigimu, šis sprendimas leis užtikrinti, kad grupėse visą laiką ugdymo metu dirbtų po du žmones – auklėtoja (-as) ir auklėtojo padėjėja (-as). Iki šiol susiklostydavo tokia situacija, kai dalį laiko su vaikais likdavo viena auklėtoja. Nuo vasario 1 dienos ikimokyklinio ugdymo įstaigose, kuriose ugdomoji veikla pagal pasirinktą modelį tęsis 9 valandas per dieną, kitas laikas, tai yra pusvalandis ryte ir viena valanda vakare, bus skirtas vaikų priėmimui ir išleidimui namo.

Įsteigus naujus auklėtojų padėjėjų etatus, jų darbo užmokesčiui per metus papildomai prireiks apie 360 tūkstančių eurų. Šiems metams reikalingos lėšos jau yra numatytos 2017 metų savivaldybės biudžeto projekte.

Ar priimti naujų darbuotojų, ar perskirstyti esamus, įstaigų vadovai spręs individualiai. „Svarbiausia užtikrinti higienos normų reikalavimus, kad su vaikais vienu metu grupėje dirbtų ne mažiau kaip du darbuotojai“, - sako J. Ceplienė.

2016 m. gruodžio 22 d. taryba patvirtino Ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo organizavimo modelių Klaipėdos miesto savivaldybės švietimo įstaigose tvarkos aprašą, pagal kurį švietimo įstaigos galės pasirinkti įvairius ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo organizavimo modelius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Vilniuje truksta ir aukletoju,ir aukletoju padejeju...

&&&

&&& portretas
Kadangi aukletoja paprastai turi universitetini arba bent kolegini issilavinima, ji iprastai planuoja vaiku veiklas, daznai rengia projektus,veda uzsiemimus,edukacinius uzsiemimus, neretai rengia pranesimus kolegems miesto mastu,organizuoja renginius, todel 1 etatas padejejos (auklytes)etatas darzeliui tai yra lasas juroje...svietimo sistema L T ir toliau zlunga, aisku, baisesniu problemu yra seimose, gal ir mokyklose.. Darzeliai Lietuvoje pati stabiliausia grandis sviet sistemoje.

Rasa

Rasa portretas
O kai auklytes lieka vienos su vaikais po keleta valandu, o kartais net pusdieni, taip suprantu, problemos nematoma. Aukletoja bent jau turi ir atlyginima, ir kvalifikacija, kuri leidzia dirbti su vaikais. Auklytes pagal ideja juk isvis turetu buti tik techninis personalas. Bet dabar uz minimuma jos realiai yra daugiau valandu su vaikais nei aukletojos ir dar ne visada aisku, kuris is siu darbuotoju tais vaikais labiau pasirupina. Geda tureti toki algu ir poziurio skirtuma i zmones, kurie vienodai atsakingai turetu dirbti tokioje jautrioje sferoje kaip vaiku auklejimas...
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių