Daugėja sergančiųjų peršalimo ligomis

Lapkritį gana stabiliai laikęsis peršalimo ligomis sergančių žmonių skaičius pradėjo augti. Klaipėdos apskrityje fiksuojama vis daugiau gripo ir ūmių viršutinių kvėpavimo takų infekcijų atvejų.

Klaipėdos visuomenės sveikatos centro duomenimis, per praėjusią savaitę, palyginti su ankstesnėmis, sergamumo rodiklis 10 tūkst. gyventojų išaugo nuo 46 iki 53,9 atvejo.

Sugretinus šių ir praėjusių metu skaičius, sergančiųjų šiemet – daugiau. Pernai tokiu pačiu metu buvo fiksuoti 44,2 atvejo 10 tūkst. gyventojų.

Taip pat užregistruoti trys gripo atvejai. Du iš jų – Klaipėdos rajone ir vienas Palangos mieste. Vienas ligonis dėl paūmėjusio gripo buvo paguldytas į ligoninę.

Tradiciškai peršalimo ligomis daugiausia sirgo vaikai iki 17 metų. Susirgimų daugiausia registruota Klaipėdoje, mažiausiai – Palangoje.

Klaipėdos visuomenės sveikatos centro Užkrečiamųjų ligų profilaktikos ir kontrolės skyriaus vedėjos pavaduotoja Ina Kuznecova teigė, kad vėstant orams savo sveikata ypač turėtų susirūpinti vaikai bei vyresnio amžiaus žmonės.

Geriausia apsauga nuo gripo – skiepai. Vakcina gana efektyviai nuo sezoninės ligos apsaugo žmones iki 65 metų, o vyresniems sumažina komplikacijų ar net mirties tikimybę.

Sveikatos specialistų teigimu, skiepais pasirūpinti svarbiausia sergantiems lėtinėmis ligomis asmenims, besilaukiančioms moterims, vyresnio amžiaus žmonėms.
Klaipėdoje žmonės skiepijami jau nuo spalio vidurio. Norintieji pasiskiepyti turėtų kreiptis į savo šeimos gydytoją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių