Daugės elektromobilių krovos taškų

Pažvelgus į Lietuvos automobilių kelių direkcijos tinklalapį eismoinfo.lt, reprezentuojantį visas su eismu susijusias šalies naujienas, uostamiestis gali pasirodyti ne itin svetingas elektromobilių savininkams.

Užsieniečiai klaidžioja

Atvažiavus iš Rygos, latvis turėtų sunerimti, ar ras vietų, kuriose galima įkrauti elektromobilį. Latvijoje tokio pobūdžio informacija turistams pasiekiama bet kuriame turizmo informacijos centre, o nemokamai dalijamuose žemėlapiuose net pažymėti taškai, kur, pavyzdžiui, Rygoje galima pasirūpinti savo elektromobiliais.

Klaipėdos miesto savivaldybės Transporto skyriaus vedėjas Rimantas Mockus tikino, kad elektromobilių įkrovimo stotelių Klaipėdoje yra, o ateityje jų atsiras ir daugiau.

„Šiuo metu elektromobilius galima įkrauti viešosios įstaigos „Klaipėdos keleivinis transportas“ teritorijoje, nes įmonės darbuotojai patys naudoja tokią transporto priemonę. Dvi stotelės yra piliavietėje. Tačiau mieste veikia ir privačiomis lėšomis įkurdinti įkrovimo taškai“, – tikino R.Mockus.

Vienas toks įrenginys yra prie prekybos centro „Studlendas“, du – prie prekybos centro „Arena“, dar viena stotelė yra specializuotoje šių automobilių prekyba ir aptarnavimu užsiimančios įmonės teritorijoje.

Išdygs ir prie savivaldybės

Miesto ligoninių teritorijoje esančiame transporto mazge taip pat numatyta įrengti naują elektromobilių įkrovimo stovą.

„Dar vieną ketiname pastatyti vidiniame savivaldybės kieme, o kitas stovas atsiras Liepų gatvėje, priešais savivaldybę. Visus šiuos įrenginius stato savivaldybė. Tačiau yra galimybė pasinaudoti ES lėšomis ir tokių vietų įrengti dar daugiau. Šiuo metu skaičiuojama, kokie yra kiekvienos savivaldybės poreikiai. Mes Susisiekimo ministerijai pateikėme planą ir laukiame iš jų žinių“, – teigė R.Mockus.

Susisiekimo ministerija kartu su Lietuvos automobilių kelių direkcija parengė projektą, kuriuo siekiama skatinti naudojimąsi elektromobiliais. Jų infrastruktūros plėtrai Lietuvoje kitais metais numatyta atseikėti 3 mln. eurų ES lėšų.

Planuoja naujų vietų

„Mes numatėme keturias vietas tokiems stovams. Vienas turėtų atsirasti Melnragėje. Kitam įrenginiui suplanuota Vingio gatvėje netoli Jūrininkų prospekto esanti automobilių stovėjimo aikštelė. Trečiasis turėtų būti įkurdintas prie Naujojo turgaus. Dar vienas stovas išdygs prie autobusų stoties", – vardijos R.Mockus.

Aiškinama, kad viešai prieinamų įkrovimo stovų žemėlapis turėtų atsirasti vėliau, kai paaiškės konkrečios galimybės juos įrengti.

Susisiekimo ministerijos projekte numatyta, kad elektra varomų transportų priemonių įkrovimo stotelės bus įrengtos per 25 tūkst. gyventojų turinčiuose miestuose, kurortuose bei miestuose, kurie yra parengę darnaus judumo planus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Romas

Romas portretas
To anonimas : Turiu teslą - vienu įkrovimu nuvažiuoju iki 300km - nežinai nenusišnekėk. Visų antra nuo Latvijos iki Klaipėdos ne 300km, o 70km jei nežinai nenusišnekėk.

AS

AS portretas
O kada bus galima isikrauti uzsienyje registruotas masinas,antri metai manes praso lietuviskos registracijos.Kadangi automobilis hibridinis,tai tenka benzina pilti,o noretusi,kaip ir visur vaziuoti ikrovus elektra

kaip

kaip portretas
Gaunama elektra , emobiliui ?
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių