Uostamiesčio daugiabučio gyventojai – tarp žemės ir dangaus

Didžioji dalis Klaipėdos Minijos gatvės 135A namo gyventojų jaučiasi tarp žemės ir dangaus. Jie nebežino, kur kreiptis dėl iškilusių komunalinių bėdų – į bendriją ar mįslingai staiga atsiradusį administratorių. Gyventojai kreipėsi į prokuratūrą, kad būtų išsiaiškinta, ar naujasis prižiūrėtojas išrinktas teisėtai.

Didžioji dalis Klaipėdos Minijos gatvės 135A namo gyventojų jaučiasi tarp žemės ir dangaus. Jie nebežino, kur kreiptis dėl iškilusių komunalinių bėdų – į bendriją ar mįslingai staiga atsiradusį administratorių. Gyventojai kreipėsi į prokuratūrą, kad būtų išsiaiškinta, ar naujasis prižiūrėtojas išrinktas teisėtai.

Sutartis – atgaline data

Anksčiau Minijos gatvės 135A namo gyventojai įkūrė bendriją "Glorija". Ši ilgą laiką rūpinosi pastato priežiūra.

Didžiuma gyventojų tik sulaukę sąskaitos už paslaugas sužinojo naujieną, – nuo liepos 1 d. jų namą administruoja įmonė "Būsto plėtros ir investicijų centras".

Su šia bendrove sutartį sudarė bendrijos valdyba ir pirmininkas. Gyventojai tvirtino, kad data, nuo kurios įmonė pradėjo teikti paslaugas, jiems sukėlė įtarimų.

"Pakartotinis namo susirinkimas, kurio metu spręstas šis klausimas, buvo organizuotas vėliau – liepos 11 d. Taip išeina, kad sutartis pasirašyta atgaline data", – pasakojo klaipėdiečiai.

Anot gyventojų, valdybai nebuvo suteikta teisė pasirašyti sutartį su nauju prižiūrėtoju. Pakartotiniame susirinkime dalyvavo tik 6 iš 25 bendrijos narių ir 2 neįgalioti asmenys.

Ne visi dalyviai pritarė, kad namą administruotų įmonė "Būsto plėtros ir investicijų centras". Tačiau susirinkimo protokole nurodyta, kad jo dalyviai vienbalsiai pritarė minėtos bendrovės pasirinkimui.

Pradėjo ikiteisminį tyrimą

Dėl galimai suklastoto dokumento – susirinkimo protokolo gyventojai parašė pretenziją ir bendrijos pirmininkui, ir įmonei "Būsto plėtros ir investicijų centras".

Dalis Minijos gatvės 135A namo būstų savininkų, įskaitant du asmenis, kurie dalyvavo susirinkime, pateikė ir pareiškimą prokuratūrai dėl ikiteisminio tyrimo pradėjimo asmenų, siekusių galimai neteisėtais būdais įgyti minėto namo administravimą, veiksmų.

Gautas atsakymas, kad tyrimą pavesta atlikti Klaipėdos 2-ajam policijos komisariatui.

"Valdyba sutartį su nauju administratoriumi pasirašė neįspėję gyventojų. Susirinkimo metu žadėta, kad bus organizuojamas balsavimas raštu šiuo klausimu, bet jo nesulaukėme. Gavome tik sąskaitą, kurioje nurodyta, kad namą prižiūri minėta įmonė", – tvirtino klaipėdiečiai.

Gyventojai įsitikinę, jog bendrovė "Būsto plėtros ir investicijų centras" žino, kad namą administruoja be teisėto pagrindo.

"Bendrovės atstovas dalyvavo liepą vykusiame gyventojų susirinkime. Tai nurodyta protokole. Kitame susirinkime, kuris vyko rugsėjo 25-ąją, į vienos gyventojos argumentus, jog įmonės niekas nesirinko ir nepriėmė sprendimo, kad ji administruotų namą, bendrovės atstovas atsakė, esą niekas neprieštaravo. Yra net garso įrašas", – pasakojo klaipėdiečiai.

Pasisakė už kitą įmonę

Kad namui reikia ieškoti administratoriaus, žmonės ėmė kalbėti dar žiemą.

Tuometė bendrijos pirmininkė norėjo trauktis iš pareigų ir pasiūlė surasti administratorių, nes tada namo priežiūra atsieitų pigiau. Dauguma namo butų savininkų sutiko.

Anot gyventojų, laikraštyje buvo paskelbta, kad namas ieško administratoriaus. Pasiūlymų sulaukta iš trijų įmonių. Tačiau tada 3–4 būstų savininkai persigalvojo, ir buvo išrinktas naujas pirmininkas.

"Atsiradus jam, administratoriaus paieškos nutrūko. Manėme, kad yra pirmininkas, ir viskas bus po senovei, tačiau netikėtai sužinojome, kad turime naują administratorių", – stebėjosi klaipėdiečiai.

Gyventojai tvirtino, kad įmonė "Būsto plėtros ir investicijų centras" dalyvavo vykusioje apklausoje. Jie pasisiūlė namą prižiūrėti už mažiausią kainą.

Tačiau būstų savininkų dauguma tada pasirinko kitą įmonę. Tai buvo padaryta dėl kelių priežasčių. Bendrovė yra arti namo, turi avarinę tarnybą, kurią bet kada galima išsikviesti.

"Mūsų name yra neįgaliųjų, kuriems sunku nuvažiuoti į centrą. Dabar namą administruojanti įmonė yra įsikūrusi Baltijos prospekte. Gal įkainis ir mažiausias, tačiau bendrovė nekelia didelio pasitikėjimo", – pabrėžė gyventojai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

vilnietis

vilnietis portretas
Niekas negali isrinkti ir paskyrti administratoriaus be butu savininku.Jeigu namo savininkai nesikreipe i savivaldybe rastiskai ,su prasimu ,del administratoriaus paskirimo,vadinasi ji pasiskyre patys administratoriai su savivaldybes pagalba.Privatizuotu namu -butu savininkai yra namo dalies seimininkai , todel privataus turto dalies niekas negali valdyti ir priziureti, be seinininko rastisko sutikimo-sutarties.Jeigu nera su butu savininkais sutarciu ,vadinasi administratoriai vykdo nelegalia veikla ir galima kreiptis i FNTT tarnyba.Privatu turta -jo dali ,saugo LR konstitucija ir LR isstatymai.Nera tokio istatymo,kuriame butu parasyta ,kad privatu turta -jo dali gali valdyti be sutarciu.As savo mamos reikalus - turtu negalejau rupintis istaigose, be sutarties patvirtinos pas NOTARUS. Tas pats ir yra ir su daugiabuciu namu administratoriais.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių