Daugiabučių gyventojus įsiutino ženklas

Laukininkų gatvės gyventojai antradienį ryte net žagtelėjo, išvydę gatvės pradžioje atsiradusį kelio ženklą, draudžiantį automobiliams ne tik stovėti, bet ir sustoti. Žmonės lieja pyktį, nes daugiabučių kiemuose vyksta atviros kovos už vietą automobiliui.

"Ryte pastačiau automobilį dar leistinoje vietoje, po valandos galėjau tapti baisiu pažeidėju. Bet ne aš vienas, o visa gatvė. Na ir dirba tie kelininkai. Puoliau skambinti pavojaus varpais, po pietų atvažiavo darbininkai, prisuko lentelę, jog draudimas galioja iki ženklo. Aš jiems ir sakau, tai ar šitaip dirbti reikia? O jei kas nors būtų nuo ryto iki 2 valandos nubaudęs visus čia stovinčiuosius? Kokie nuostoliai. Išgirdau atsakymą, kad ne viską jie spėja", – apie regėtą incidentą pasakojo Laukininkų gatvės gyventojas Vaitiekus Bujanauskas.

Pensininkas tikina, kad be reikalo šis ženklinimas atsirado.

"Gal neturi kur pinigų dėti, už juos geriau nors vieną vietą automobiliui įrengtų. Ženklą pastatė prie pat Laukininkų ir Smiltelės gatvių sankryžos. Iš esmės tai yra apie 30–40 metrų, kur uždrausta sustoti. Bet kad niekas ten ir nestovėdavo niekada", – tikino vietinis.

Gal neturi kur pinigų dėti, už juos geriau nors vieną vietą automobiliui įrengtų.

Pensininkas aiškino, jog padėtis daugiabučių kiemuose yra sudėtinga.

"Mašinų labai daug, vietų joms statyti nėra. Tvarkos nėra, dulkių ir šiukšlių nuo kelių niekas neskuba valyti, taip ir dūstame", – guodėsi pensininkas.

Kitas šios gatvės gyventojas Aleksandras tikino, jog gyventojai dėl vietų trūkumo automobiliams kiemuose veliasi į atvirus konfliktus.

"Pastatei ne savo namo kieme, lauk bėdos. O kur tą mašiną dėti? Kažkas man pasiūlė ją laikyti kitapus gatvės, prie "Sodros" pastato. O kur reikės ją dėti ryte, kai suvažiuos darbuotojai ir gyventojai? Mums čia aiškinama, jog sulauksime kiemų rekonstrukcijos ir vietų automobiliams atsiras. Tik kada?" – piktinosi vyras.

Laukininkų gatvės pradžios gyventojai, pasirodo, turi idėjų, kaip išspręsti automobilių stovėjimo problemą.

"Puikiai įrengta aikštelė I.Simonaitytės gatvėje. Už mūsų namo, kuris yra L formos, yra didžiulė pieva. Tikėtina, kad ten likę ir savivaldybei priklausančių plotų, negi tik Šv. Juozapo Darbininko parapija valdo visą tą sklypą? Galima būtų įrengti, kad ir atokiau, didelę aikštelę automobiliams. Aplinkinių kelių namų mašinos ten sutilptų. O kol kas mes tik iš valdžios girdime, kad aikšteles turime įrengti savomis lėšomis", – nuomonę išsakė gyventojas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

a

a portretas
dauguma kiemu stovi auto apleisti/nenaudojami uzima tik vietas, taip pat puse lietuvos auto prekiauja, savo prekes laiko prie namu, tai kai vienas gyventojas uzima 3-4 vietas kiti neturi kur statyti. Senai jau reikejo mokesciu auto..

Viktoras

Viktoras portretas
Šilutėje mačiau, kad jau dauguma kiemų praplatinti. Bent jau kuriuos mačiau, visi buvo praplatinti automobiliams pastatyti.

Viktoras

Viktoras portretas
Pardaviau automobilį ir dingo problemos :) Net nebeketinu daugiau pirkti.
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių