Daugiausia blogos būklės tiltų – Klaipėdos apskrityje

Remiantis Lietuvos automobilių kelių direkcijos (LAKD) duomenimis, kurios kompetencijoje yra apie 1,5 tūkst. tiltų ir viadukų valstybinės reikšmės keliuose, blogos būklės tiltų daugiausia yra Klaipėdos apskrityje - iš ten esančių 194 tiltų net 47 yra blogos būklės. Pagal poreikį tiltų remontui išsiskiria Tauragės apskritis - čia iš 120 tiltų reikia remontuoti beveik kas šeštą. 

Kas penktą tiltą reikia remontuoti Utenos (iš 111 tiltų remontuotini 20) ir Alytaus apskrityse (iš 67 remontuotini 13).  

Visų LAKD administruojamų tiltų ilgis - 51,2 tūkst. kilometrų. Dauguma tiltų - 1422 (94,7 proc.) - yra gelžbetoniniai, plieninių yra 77, medinių - 3. 

Pasak LAKD Tiltų skyriaus vedėjo Gedimino Viršilo, tilto būklę daugiausiai įtakoja jo amžius, savalaikė ir tiksli techninė priežiūra, projektavimo ir statybos klaidos, viršijančios normatyvus apkrovos bei žalingas aplinkos poveikis. 

„Tiltas turi tarnauti 80-100 metų. Tačiau atskiros jo konstrukcijos taip ilgai netarnauja - pavyzdžiui, pakloto konstrukcijos  susidėvi po 25 metų. Laiku nepakeitus pakloto tilto būklė ima sparčiai blogėti”, - sakė G. Viršilas. 

Šiais metais tiltų priežiūrai numatoma skirti 4,5 mln. litų. Tai mažiausia suma per pastaruosius 10 metų. Tiltų remontui ir rekonstravimui šiais metais turėtų būti skirta 13,6 mln. litų. Tai 3,4 karto mažiau nei pernai ir panašiai kaip 1997 metais.


Šiame straipsnyje: tiltai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių