Daugiausia KU pirmakursių mokės už kineziterapijos studijas

  • Teksto dydis:

Nuo rugsėjo Klaipėdos universiteto bakalauro ir magistro studijų studentų gretas papildys beveik du tūkstančiai pirmakursių.

Šeštadienį stojantieji į aukštąsias mokyklas sužinojo, kur jie pakviesti studijuoti. Studijas Klaipėdos universitete šiemet pirmu numeriu pasirinko 1469 stojantieji, o nuo rugsėjo uostamiesčio universiteto bakalauro ir magistro studijų studentų gretas papildys beveik du tūkstančiai pirmakursių.

Klaipėdos universiteto (KU) populiarumas tarp stojančiųjų išlieka stabilus. Kasmet priimamų studentų skaičius kinta labai nežymiai. Klaipėdos universitetas nuo praėjusių metų apsisprendė nebepriimti studentų su žemais konkursiniais balais – šiemet taip pat buvo taikomas žemiausio balo kriterijus, kuris turėjo būti ne mažesnis kaip 6 balai.

Valstybės lėšomis KU studijuos beveik trys šimtai (294) pirmakursių – tai tik 12 studijų krepšelių mažiau nei praėjusiais metais, nors stojančiųjų visos Lietuvos mastu sumažėjo beveik 3 tūkstančiais. KU tarp dvidešimt vieno bendrajame priėmime dalyvaujančio universiteto šiemet, kaip ir praeitais metais, išliko septintoje vietoje.

Stojantieji į Klaipėdos universitetą dažniausiai prašymuose minėjo viešojo administravimo, psichologijos, rekreacijos ir turizmo, kineziterapijos, ekonomikos, slaugos, žurnalistikos studijas.

Pasak KU studijų prorektoriaus prof. dr. Mindaugo Rugevičiaus, šių metų priėmime į Klaipėdos universitetą stebina visai Lietuvai būdinga tendencija – stojantieji dažniau nei ankstesniais metais rinkosi biomedicinos ir technologijos mokslų sričių studijas: „Technologijos mokslų srityje sulaukėme daugiausiai valstybės lėšomis studijuojančių studentų: čia pirmauja specifinė ir tik KU būdinga jūrų uostų inžinerijos studijų programa (19 valstybės finansuojamų vietų), statybos inžinerija (19), mechanikos inžinerija (17).“ Tarp pasirinkusių mokamas studijas populiariausia kineziterapijos studijų programa – šioje programoje studijuos per 50 pirmakursių.

Pakviestieji studijuoti privalo atvykti į Klaipėdos universitetą sudaryti studijų sutarties. Sutarčių su pakviestaisiais studijuoti Klaipėdos universitete pasirašymas vyksta nuo liepos 29 d. 8 val. iki rugpjūčio 2 d. 17 val. Herkaus Manto g. 84, Humanitarinių mokslų fakultete, 114 kab.



NAUJAUSI KOMENTARAI

pamastymai

pamastymai portretas
cia KU - jie mano, kad verti dideles kainos. Kinezeterapeutai - puikus koleginiu studiju specialistai. kam KU tai ruosti??? VERSLAS. Tuoj ruos kosmetologes magistres;-). Zmoniu mazeja, nebebus ko mokyti, tad kainas jau dabar reikia kelti.

asai

asai portretas
nieko nesuprantu. Darbo birzos statistika teigia , kad auksciausia bedarbyste tarp kinezeterapiautu... o cia daugiausia mokes uz tas studijas ??? Ar jie neskaito ar cia eiline istatymu landa, kad pigiau isigyti verslo leidima ???
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių