Daugiavaikėms šeimoms lengvatų dar teks palaukti

Uostamiesčio valdžia neapsisprendžia, ar atleisti daugiavaikes šeimas nuo rinkliavos už automobilių stovėjimą miesto centre. Šio klausimo svarstymas buvo atidėtas iki kito tarybos posėdžio.

Suteikti rinkliavos už automobilių stovėjimą miesto centre lengvatas visoms uostamiestyje gyvenančioms daugiavaikėms šeimoms pasiūlė miesto tarybos Finansų ir ekonomikos komitetas.

Šis klausimas buvo svarstomas ketvirtadienį vykusiame miesto tarybos posėdyje. Politikams buvo pristatyti du alternatyvūs sprendimo projektai.

Pirmuoju siūlyta nustatyti klaipėdiečių šeimoms auginančioms tris ir daugiau vaikų iki 19 metų, jei esantys pilnamečiai mokosi dieniniame skyriuje, išduoti lengvatinį metinį leidimą, kurio kaina 100 litų.

Antrajame variante numatyta, kad tris ir keturis vaikus iki 19 metų auginančioms šeimoms būtų išduotas lengvatinis metinis leidimas, kuris kainuoja 100 litų, o auginantys penkis ir daugiau vaikų iki 19 metų mašinas miesto centre galėtų statyti nemokamai.

Abiem atvejais lengvatos būtų suteiktos vieno iš tėvų ar globėjų automobiliui.

Jei būtų pritarta pirmam sprendimo projektui, prognozuojama, kad miesto biudžetas per metus netektų 132 tūkst. litų, antram - 144,5 tūkst. litų.

Opozicinės Tėvynės sąjungos - Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos atstovai pateikė ir savo variantą. Frakcijos pirmininkas Arūnas Barbšys siūlė, kad nemokamai automobilius miesto centre galėtų statyti daugiavaikės šeimos, kurios augina tris ir daugiau vaikų, taip pat neįgalius vaikus iki 24 metų.

Tačiau miesto taryba galutinio sprendimo šiuo klausimu nepriėmė, nors buvo siūlyta pritarti kuriam nors variantui, kad daugiavaikės šeimos galėtų jau naudotis lengvatomis.

Nuspręsta tik, kad toliau turėtų būti analizuojamas antrasis projekto. Bus vertinamas ir Tėvynės sąjungos - Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos pateiktas pasiūlymas.

Klaipėdos daugiavaikių šeimų bendrijos vadovė Virginija Jurgelevičienė miesto tarybos prašė, kad nemokamai automobilius galėtų statyti visos daugiavaikės šeimos.

„Esame tie, kurie neprašo pašalpų. Mokame didžiulius mokesčius. Leiskite jausti, kad esame reikalingi, o ne dar apkraukite mokesčiais“, – prašė pirmininkė.

Gyventojų registrų tarnybos duomenimis Klaipėdoje gyvenamąją vietą yra deklaravusios 1 tūkst. 102 šeimos, kurios augina tris ir daugiau vaikų iki 19 metų.

Klaipėdos savivaldybės socialinės paramos skyriaus duomenimis šeimų auginančių penkis ir daugiau vaikų, kurios gauna išmokas vaikams, pernai buvo 49.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kkk

kkk portretas
Dieve skaiščiuoja tik kiek neteks pinigu.. bet visiškai negalvuoja apie šeima! Gėda...
VISI KOMENTARAI 1

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių