Debreceno aikštės fontanas veikė neilgai

Klaipėdiečiai šį sezoną neilgai pasidžiaugė čiurlenančiu fontanu Debreceno aikštėje. Šis viešosios erdvės akcentas neveikia jau kelias savaites. Aplinkiniai nesulaukia, kada jis vėl bus įjungtas.

Fontano čiurlenimo Debreceno aikštėje pasigedo klaipėdietis Petras Gricius, gyvenantis priešais esančiame name. Vyras pasakojo, kad iš pradžių fontanas veikė, tačiau vėliau kažkas atsitiko ir vanduo tekėti nustojo.

„Fontanas neveikia jau kokias tris savaites. Mačiau, kaip prižiūrėtojai buvo kelis kartus atvažiavę, kažką plovė, tačiau tuo viskas ir baigėsi. Keista, kad tiek laiko nesuremontuoja. Gal kažkokia rimta problema“, – tvirtino klaipėdietis.

Pasak P.Griciaus, labai gaila, kad fontanas neveikia, ypač vyraujant tokiems karštiems orams.

„Jis labai gražus, puošė atnaujintą aikštę. Gaila, kad tokio akcento neliko. Be to, vyraujant tokiems karštiems orams, galėtų pasitaškyti vaikai“, – apgailestavo vyras.

Klaipėdos savivaldybės Miesto ūkio departamento direktorius Liudvikas Dūda pasakojo, kad fontanas neveikia, nes sugedo vandens siurblys.

Įrenginys yra užsakytas. Laukiama, kol jis pasieks fontano prižiūrėtojus ir bus galima sumontuoti. Manoma, kad tai galėtų trukti dvi savaites.

„Jei gaus anksčiau, rangovas siurblį sumontuos anksčiau“, – tvirtino vadovas. Pasak L.Dūdos, savivaldybei už fontano remontą mokėti nereikės. Dar yra nepraėjęs garantinis laikotarpis.

„Gal į siurblį vandens pateko ir jis sugedo. Gal po žiemos įrenginio nepatikrino. Šaltuoju metų laiku jis buvo išmontuotas iš fontano. Siurbliu rūpinosi rangovas. Pakeis ir fontanas vėl veiks. Dar spės vaikai pasimaudyti“, – tvirtino direktorius.

Tačiau L.Dūda atkreipė dėmesį, kad fontano baseinas nėra skirtas maudynėms. Tai nehigieniška ir nesaugu – vaikas gali paslysti ant akmenų ir susižaloti.

Debreceno aikštės fontanas po atnaujinimo įjungtas pernai rugpjūtį. Tačiau tą kartą jis taip pat veikė neilgai. Vandalai pagaliu nulaužė jo purkštuką. Žalos padarydavo ir fontane braidžiojantys vaikai.

„Dabar yra uždėtas, tvirtas, antivandalinis purkštukas“, – teigė direktorius.

Debreceno aikštės fontano atnaujinimas atsiėjo 63 tūkst. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Burasas

Burasas portretas
Made in China. :D

Silke

Silke portretas
Plauna fontano vandenelis pinigus, gerai plauna...

nu jo

nu jo portretas
fontanas neveikia, nes sugedo vandens siurblys. „Gal į siurblį vandens pateko ir jis sugedo Skaitykite daugiau: http://klaipeda.diena.lt/naujienos/klaipeda/miesto-pulsas/debreceno-aikstes-fontanas-veike-neilgai-752716#ixzz4AEuG3DeJ
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių