„Debreceno vaistinė“ grąžinama savivaldybei

Klaipėdos savivaldybė priversta nutraukti paskutiniąją koncesijos sutartį, pagal kurią verslininkams buvo perdavusi valdyti jai priklausančias vaistines ir už tai gaudavo pinigų.

Nutraukti sutartį, pagal kurią valdo savivaldybės įmonę „Debreceno vaistinė“, paprašė pati koncesininkė – bendrovė „Naujakiemio vaistinė“.

Su ja koncesijos sutartis buvo pasirašyta dar 2001 m. ir pagal ją atiduotos valdyti trys savivaldybės įmonės – vaistinės. Sutartyje buvo numatyta, jog už kiekvieną vaistinę koncesininkas kas mėnesį į savivaldybės biudžetą sumoka po 5 tūkst. litų.

Per visą laikotarpį iš verslininkų surinkta daugiau nei 800 tūkst. litų.

Tačiau jau pernai „Naujakiemio vaistinės“ vadovai kreipėsi į savivaldybę ir paprašė nutraukti sutartį dėl jos įmonių „Juodasis erelis“ ir „Saulėtoji vaistinė“ valdymo. Priežastis – patiriami nuostoliai.

Savivaldybė prašymą patenkino, sutartį nutraukė, o abi savo įmones likvidavo.

„Ir „Debreceno vaistinė“, matyt, neatlaikė konkurencijos, nors yra ne paprasta, o gamybinė vaistinė. Tačiau koncesininkas patiria nemažai nuostolių ir norėdamas išvengti dar didesnių paprašė sutartį nutraukti“, – aiškino Klaipėdos savivaldybės Turto skyriaus vedėjo pavaduotojas Edvardas Simokaitis.

„Naujakiemio vaistinė“ sutinka padengti visus nuostolius, kurie jau dabar viršija 30 tūkst. litų.

„Jei miesto taryba pritars ir koncesijos sutartis bus nutraukta, savivaldybės įmonė „Debreceno vaistinė“ bent kol kas liks. Ji turi ir vadovą, kitus darbuotojus, ir patalpas, gali tęsti veiklą. Tik politikai gali nuspręsti, ar ir šią savivaldybės įmonę likviduoti, ar ieškoti naujo koncesininko, ar nieko nedaryti“, – teigė E.Simokaitis.

Savivaldybė turi vieną savo įmonę, valdančią vaistinę, – „Sportininkų vaistinė“. Joje taip pat gaminami vaistai. Praėjusiais metais įmonė nuostolių nepatyrė – išlaidos ir pajamos buvo beveik lygios.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Gaila

Gaila portretas
Buvo vienintelė normali vaistinė, kur galėdavai gauti vaistų kur tokių nėra
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių