Dėl avarijos “KLASCO” rengs savo tyrimą

Klaipėdos jūrų krovinių kompanija (KLASCO) ketina patys samdyti ekspertus ištirti antradienį vakare įvykusios avarijos priežastis, kurios metu nukentėjo keturi bendrovės vadovai.

Antradienį vėlai vakare važiuodami iš Vilniuje vykusio koncerno „Achemos grupė” vadovybės pasitarimo į avariją pateko keturi pagrindiniai KLASCO vadovai: generalinis direktorius Audrius Pauža, gamybos direktorius Algis Latakas, personalo direktorius Almiras Mockus, ekonomikos ir finansų direktorius Linas Liekis.

Nelaimė įvyko automagistralėje Vilnius-Kaunas-Klaipėda ties Prapymo kaimu, likus apie 60 kilometrų iki Klaipėdos.

Automobilį “VW Multivan” vairavo Juozapas Kačinskas. Šilalės policijos duomenimis, 57 metų vairuotojas buvo blaivus, tačiau remontuojamame kelio ruože nepasirinko saugaus greičio. Avarijos priežastys tiriamos. Tačiau būta ir įtarimų, jog dingo mikroautobuso stabdžiai.

Koncerno “Achemos grupė” prezidentas Bronislovas Lubys teigė pats aplankęs nukentėjusiuosius. Visi jie guli Klaipėdos universitetinėje ligoninėje. Blogiausia būklė - A.Paužos. Jam ne tik lūžusios kojos, bet ir sužalota dalis veido. Iškilęs pavojus jo regėjimui. Tačiau konkrečių išvadų gydytojai dar nepateikia. B.Lubys teigė, jog į avariją patekusių KLASCO vadovų šeimoms skirta po 30 tūkst. litų pašalpa gydymo išlaidoms.

Jau anksčiau buvę įtarimų, jog avarija galėjo įvykti dėl pažeistų automobilio stabdžių. Todėl KLASCO kompanija ketina sudaryti savo ekspertų grupę tirti šį įvykį. Sprendžiama, ar avarija galėjo įvykti dėl techninių gedimų, nes automobilis buvo tik kelių metų senumo. Tai ištirti bus kreipiamasi į kompanijos “Volkswagen” atstovus.


Šiame straipsnyje: klasco avarija

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių