Dėl baseino kainų – tėvų protestas

Pirmadienį prie Klaipėdos sveikatos priežiūros centro būriavosi tėveliai su savo atžalomis, nepatenkinti neprotingai išaugusiomis vaikams skirtų vandens procedūrų komplekso paslaugų kainomis.

Vaikų interesus atstovaujantis ir į baseiną savo atžalą vedęs Andrius Kymantas teigė, kad šioje situacijoje reikia rasti visiems palankų sprendimo būdą, o ne bandyti finansinę naštą užkrauti tik ant tėvų pečių.

„Liepos 8 buvo padidinti vaikų ir kūdikių baseino lankymo įkainiai. Visi esame pripratę prie įvairių prekių bei paslaugų brangimo, tačiau šis – sunkiai suvokiamas. Kai kurios paslaugos pabrango daugiau nei 5 kartus. Kaip pavyzdys: iki šiol vienos valandos grupinis užsiėmimas 1-4 amžiaus vaikams su vienu iš tėvų kainavo 15 Lt. Procedūros  trukmė sutrumpėjo iki 30 min., o kaina pakilo iki 80 Lt.“, – kalbėjo A.Kymantas.

Pasak jo, nėra abejonių, kad nauji įkainiai taps nepakeliama našta daugeliui tėvų ir jie bus priversti atsisakyti vaikų sveikatos stiprinimui būtinų užsiėmimų.

Liepos 2 dieną Klaipėdos sveikatos priežiūros centro vadovė Loreta Venckienė pasirašė įsakymą „Dėl kai kurių mokamų paslaugų kainų pakeitimo, naujų mokamų paslaugų teikimo ir jų kainų patvirtinimo“.

Klaipėdos sveikatos priežiūros centro atstovų teigimu, vaikams skirtų vandens procedūrų komplekso paslaugų kainos nuo liepos 8 d. išaugo, nes įstaigoje pasikeitė baseinų vandens keitimo tvarka, o stipriai padidėjusios sąskaitos vertė dirbti nuostolingai.

Seniau vanduo baseinuose būdavo keičiamas kartą per dieną, tačiau viena mama pasiskundė, esą tai neatitinka higienos normų.

Pavasarį Visuomenės sveikatos centro specialistai patikrino įstaigos vykdomą veiklą ir rado pažeidimų. Buvo sumokėtos baudos, o baseine įsipareigota vandenį keisti po kiekvienos procedūros.

Dėl šios priežasties paslaugų įkainiai buvo padidinti.

Klaipėdos miesto tarybos narė Natalja Istomina teigė, kad kol kas nėra aišku, kodėl kainos tokios didelės.

„Baseinas neturi atskirų vandens skaitiklių, todėl apskaičiuoti, kiek vandens yra sunaudojama – keblu. Mano manymu, geriausias šios problemos sprendimo būdas – specialių valymo įrenginių sumontavimas. Manau, kad vaikų baseino paslaugų kainos bent  laikinai turėtų būti sustabdytos, kol klausimas bus išspręstas. Raštą su pasiūlymu laikinai grąžinti buvusius įkainius esu parengusi  ir Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos direktorei“, – kalbėjo N.Istomina.

Klaipėdos sveikatos priežiūros centro vyriausiojo gydytojo pavaduotoja šeimos medicinai Angelė Razgienė teigė, kad kainų kol kas pakeisti neįmanoma, o valymo įrenginiams reiktų gauti nemažą sumą pinigų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

.......

....... portretas
Tai jau geriau mes vaziuojam i vandens parka nors daugiau pramogu bus vaikams, o cia db???? Kosmosas!!! Bankrotas garantuotas :)

moni

moni portretas
Vaikams yra specialiai maudymuisi skirtos sauskelnės... Tegu praso finansavimo ir tvarko baseina, kad butu sudeti filtrai... metam begant sis pirkinys remontas tikrai atsipirks. O tokia kaina tai baisu net pagalvot.

Jonas

Jonas portretas
Kas jums neaisku? Vaikai myza i baseina, vandeni reikia keisti. Paksaiciuokite kiek kubu tame baseine?
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių