Dėl bilieto į keltą – painiava

Atsargūs poilsiautojai už kelionę keltu gali sumokėti brangiau nei reikia. Atvykėliai piktinasi painiava, kai vasarą kasoje Smiltynėje parduodami bilietai ir į vieną, ir į abi puses, o Klaipėdoje tik į abi.

Nenori išmesti pinigų

Klaipėdietė Irina Jakovleva įsitikino, jog atsargumas gali kainuoti brangiau. Pas moterį per Nidą atvyko svečiai iš Kaliningrado. Smiltynėje, kasoje jie nusipirko kelto bilietą į vieną pusę.

„Pati įspėjau, kad nepirktų bilietų į abi puses, nes gali pasimesti. Visko juk būna. Pardavėja neįspėjo, kad Klaipėdoje tokie bilietai neparduodami“, - pasakojo I.Jakovleva.

Po savaitės svečiai tuo pačiu keliu vyko į Kaliningradą. Įmonės „Smiltynės perkėla“ kasoje jie bandė įsigyti bilietą į vieną pusę. Tačiau, anot I.Jakovlevos, pardavėja paaiškino, jog čia tokie nepardavinėjami.

„Bandėme rasti kompromisą. Paprašiau parduoti vieną bilietą dviems žmonės. Kaina atitiktų. Tačiau apsaugos darbuotoja pasakė, kad taip neįleis į keltą dviejų žmonių. Teko pirkti du bilietus, sumokėti už paslaugą, kuria nepasinaudosi. Suprantu, kad pinigai nėra dideli, bet kodėl juos turiu išmesti. Kodėl bilietas į vieną pusę negali būti parduodamas ir Klaipėdoje?“, - klausė klaipėdietė.

Tvarkai - 20 metų

Persikėlimas į Smiltynę ir atgal keltu kainuoja 2,90 lito.

Įmonės „Smiltynės perkėla“ direktorius Algirdas Žukauskas tvirtino, kad minėta tvarka galioja apie 20 metų. Anksčiau dėl jos niekam problemų nekilo.

Bendrovės vadovo teigimu, vasaros sezono metu kasos Smiltynėje yra įrengtos asmenims, kurie čia atplaukia mažaisiais laiveliais. Pastarieji pinigus ima tik už kelionę į vieną pusę.

Dažniausiai tokiu būdu Smiltynę pasiekę asmenys grįžta keltu. Jie ir perka bilietus į vieną pusę. Per mėnesį tokiems asmens parduodama apie 5 tūkst. bilietų. Dėl to vasaros sezonu metu Smiltynėje ir atidaromos kasos. Rugsėjį jos bus uždarytos.

Bilietas galioja dieną

A.Žukauskas pabrėžė, jog kelionės bilietas, nesvarbu ar į abi puses, ar vieną, galioja tik vieną dieną. Asmenys, norėdami grįžti atgal po kelių dienų, privalo įsigyti naują bilietą.

„Žmogus, Smiltynėje nusipirkęs bilietą į vieną pusę, tą pačią dieną tai gali padaryti ir grįždamas Klaipėdoje. Tereikia parodyti bilietą. Be pastarojo negalime žinoti, ar žmogus iš tikro pirko bilietą. Taip gali sakyti bet kas“, - aiškino vadovas.

A.Žukausko teigimu, pardavinėti bilietus Klaipėdoje į vieną pusę nėra tikslinga. Daugumai į Smiltynę persikeliančių žmonių tą pačią dieną ir grįžta. O pasilikusieji vis tiek turi įsigyti naują bilietą.

„Statyti bilietų kasas, įdarbinti žmones tik dėl kaliningradiečių ekonomiškai nenaudinga. Jų yra vienetai. Dažniausiai į Klaipėdą kaliningradiečiai atvyksta per Nidą, o atgal grįžta per Sovetską. Automobiliais iš Smiltynės Rusijos piliečiai keliasi nemokamai“, - aiškino direktorius.


Šiame straipsnyje: Smiltynės perkėlakeltas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių