Dėl brangstančių dujų - rekordinė šilumos kaina Klaipėdoje

Šilumos kaina uostamiestyje trumpam stabilizavosi. Kovą ji išliks tokia pati kaip ir vasarį. Tačiau dabar galiojanti šilumos kaina yra didžiausia Klaipėdos istorijoje.

Vasarį energijos kilovatvalandė kainavo 25,64 cento be pridėtinės vertės mokesčio. Pastarasis gyventojams yra lengvatinis ir siekia 9 proc. Kovą šilumos kaina išliks stabili.

Įmonės „Klaipėdos energija“ atstovų teigimu, ji nekito, nes nesikeitė dujų ir superkamos šilumos kaina.

Nuo šių metų šilumos kaina peržiūrima kiekvieną mėnesį. Ji didėja ar mažėja tiek, kiek pabrango ar atpigo kuras ir perkama šiluma. Naują tvarką patvirtino Valstybinė kainų ir energetikos kontrolės komisija.

Siekiama, kad šilumos kaina būtų keičiama operatyviai, reaguojant į besikeičiančią kuro kainą.

Pernai šilumos kaina kisdavo, kai kuro kaina padidėdavo ar sumažėdavo 5 ir daugiau proc.

Galiojanti šilumos kaina viršijo rekordinę. Didžiausia miesto istorijoje ji buvo užfiksuota 2009 metų vasarį ir siekė 25,22 cento už kilovatvalandę be pridėtinės vertės mokesčio.

Prieš šildymo sezoną pradžią bendrovės „Klaipėdos energija“ generalinis Vytautas Valutis tikėjosi, kad energijos kaina nepasieks miesto rekordo.

Tačiau viltis sudaužė ženkliai išaugusi gamtinių dujų kaina, iš kurių uostamiestyje pagaminama didžioji dalis energijos. Vien per metus ji padidėjo daugiau nei 35 proc.

Paskutinį kartą Klaipėdoje šilumos kaina keitėsi vasarį. Lyginant su sausiu ji išaugo 4,1 proc.


Šiame straipsnyje: šildymo sezonasšiluma

NAUJAUSI KOMENTARAI

poli

poli portretas
eikit na..su tokiom kainom,vagys.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių