Dėl cigaretės dūmo – aistros

Klaipėdiečius jau daug metų iš proto varo jų koridoriuose dūmą traukiantys kaimynai. Nors įvairiais būdais bandoma sugėdinti pažeidėjus, kol kas jų gretos nemažėja, o ir baudos negąsdina.

Rumpiškės gatvės 5-ojo namo gyventojus siutina nuorūkų primesta laiptinė, neblėstantis cigarečių tvaikas.

Tabako dūmais springstantys žmonės stebisi pačių kaimynų abejingumu. Supratus, kad išeities iš situacijos taikiai rasti nepavyks, griebtasi radikalesnių priemonių.

"Ko tik nedarėme, skambinome policijai, namo administratoriui, betrūko tik pas merą nueiti. Dūmija susėdę koridoriuose ir moterys, ir vyrai. Negi taip sunku išeiti į lauką, o gal kai kuriems patinka gyventi kaip kiaulidėje?" – svarstė klaipėdietė.

Žinia apie bendrabutyje savas taisykles įvedinėjančius kaimynus pasiekė ir Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyrių.

"Gavome neapsikentusio klaipėdiečio skundą. Įspėjome gyventojus, kad draudžiama rūkyti bendro naudojimo patalpose. Tame name sudėtingesnis patekimas į atskirus aukštus, nes gyventojai įsidėjo metalines duris, kurios neturi kodo ar kitos atidarymo sistemos, o yra užrakinamos. Ir tik laimės dalykas – pavyks prisibelsti ar ne", – teigė Klaipėdos savivaldybės Kontrolės ir prevencijos poskyrio vedėjas Saulius Valiulis.

Antradienį perpiet Rumpiškės g. 5-ame name apsilankę kontrolieriai pažeidėjų nerado, tačiau paliko rūkaliams įspėjamuosius pranešimus bendrose virtuvėse, skelbimo lentose.

Taip pat apžiūrėti Rumpiškės g. 7 bei Mokyklos g. 23 bendrabučiai. Pastarajame sučiupta ką tik rūkyti baigusių žmonių kompanija. Nė vienas jų neprisipažino daręs pažeidimą.

Visą šią savaitę dieną ir vakare tvarkdariai lankysis bendrabučiuose.

Atsakomybė už rūkymą bendro naudojimo patalpose pirmą kartą numato įspėjimą arba baudą nuo 20 iki 50 eurų. Antrąkart – nuo 50 iki 90 eurų. Taip pat pažeidimo atveju konfiskuojami tabako gaminiai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
kai didžioji dalis name - papirosininkų, tai policijai dzin. dar paskųsi ir liksi kaltas.nes patys policininkai ir policininkės rūko ir geria :D

To debilui

To debilui portretas
Tai rūkyk savo kambaryj, o dar geriau į maišelį, kad pinigai be reikalo nedingtų- pats rūkai, pats suuostai. Nėr ko kaimynams laiptinėj dalint, neįvertina tavo prastų papiruosų.

debilams

debilams portretas
Jus blet debilai kur gyvenat? Laiptinej ar bute? Tragedija atrado, kad keleta kartu per diena reikia pro prirukyta laiptine praeit...
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių