Dėl Danės krantinių – prašymas klaipėdiečiams

Uostamiesčio politikai prašo klaipėdiečių pasisakyti, ar reikia danės krantinėms suteikti vardus.

Klaipėdos miesto savivaldybės taryba artimiausiame posėdyje, kuris vyks liepos 29 dieną, spręs, ar pritarti Kultūros skyriaus pateiktam sprendimo prokjektui, kuriuo Danės krantinėms būtų suteikti pavadinimai.

Siūloma kairiąją krantinę nuo įplaukos į šiaurinių gynybinių įtvirtinimų akvatoriją iki Biržos tilto pavadinti Meridiano krantine, kairiąją krantinę nuo Biržos tilto iki Pilies tilto – Buriuotojų krantine, dešiniąją krantinę nuo Pilies tilto iki šiaurinio Danės rago susikirtimo su uosto 26-ąja krantine pavadinti Kapitono Liudviko Stulpino krantine.

Meras Rimantas Taraškevičius kviečia klaipėdiečius išsakyti savo nuomonę šiuo klausimu. Ar gyventojai pritaria idėjai krantinėms suteikti prasmingus, jūrinę kultūrą atspindinčius pavadinimus ir taip įamžinti jūrų kapitono Liudviko Stulpino atminimą?

“Danės krantinės nuosavybės teise priklauso savivaldybei, tad pavadinimus joms suteikti ir juos keisti gali taryba. Tačiau upė priklauso visiems klaipėdiečiams, todėl prieš priimdami šį svarbų sprendimą norime pasitarti su visais. Pavadinti krantines pasiūlė ne savivaldybė, o grupė iniciatyvių klaipėdiečių, dabar mes kartu su visa bendruomene turime apsispręsti, ar pritariame šiai idėjai“, – sakė meras.

Išsakyti savo nuomonę galima paskambinus į Savivaldybę tel. 39 61 98 arba elektroniniu paštu egle.petkute@klaipeda.lt iki liepos 26 dienos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių