Dėl ekologinio mokesčio už įvažiavimą į Neringą – prašymai

Lietuvos jūrų muziejaus prašymas neskriausti jo lankytojų Neringos savivaldybėje kol kas atsimušė į sieną.

Lietuvos jūrų muziejaus direktorė Olga Žalienė Neringos savivaldybei pateikė prašymą, jog Neringos poilsiautojams, besilankantiems Lietuvos jūrų muziejuje, savo automobiliais įvažiuojant atgal į Neringos poilsio zoną nereikėtų mokėti ekologinio mokesčio. Įrodymas, kad poilsiautojai lankėsi būtent šiame muziejuje, būtų bilietas į jį patekti.

Toks prašymas grįstas tuo, jog dalis žmonių, poilsiaujančių Neringoje, į Lietuvos jūrų muziejų neatvyksta, nors jis ir yra netoli, tik todėl, kad reikia pakartotinai mokėti ekologinį įvažiavimo į Neringą mokestį.

Šis prašymas trečiadienį buvo svarstomas Neringos savivaldybės tarybos Švietimo, kultūros, jaunimo ir sporto komitete.

Jo nariai prašymą atmetė, tačiau pasiūlė išeitį – Neringos savivaldybė ir Lietuvos jūrų muziejus galėtų pasirašyti bendradarbiavimo sutartį. Joje ir būtų galima numatyta, kad Neringos poilsiautojai, grįžtantys iš Jūrų muziejaus ir pateikę jo bilietą, nemokėti ekologinio mokesčio, o muziejus turėtų įsipareigoti suteikti kokių nors nuolaidų neringiškiams.

„Tai būtų savotiški barteriniai mainai. Dabar tokio prašymo tenkinti tikrai negalime, nes tuomet sulauksime prašymų, pavyzdžiui, iš Klaipėdos muziejų, kad ir jų lankytojams, grįžtantiems į Neringą, nereikėtų mokėti ekologinio mokesčio. Tokius prašymus gali pateikti ir kitos įstaigos. Jei pritarsime tik Lietuvos jūrų muziejaus prašymui, pažeidime konkurenciją. Todėl viską išspręstų tik bendradarbiavimo sutartis“, - po komiteto posėdžio portalui kl.lt dėstė jo pirmininkas Česlovas Stonys.


Šiame straipsnyje: Neringaekologinis mokestis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Vel privilegijos

Vel privilegijos  portretas
Eigu neringiškiai gaus eilini privilegija, tai ir jų svečių mašinos ne turės įtakos ekologijai? Bravo!

as

as portretas
Tegul vaziuoja viesuoju transportu i juru muzieju ir nereiks sukt galvos niekam. Gi vasara kas 30min vaziuoja plius dar dusmanai varineja, ir visiem bus gerai
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių