Dėl gąsdinančios statistikos – nauji sprendimai ir Klaipėdos mokykloms

Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus atkreipė dėmesį į jautrią problemą – didėjantį nuo narkotikų apsvaigusių paauglių skaičių. Kadangi problema – ne tik Klaipėdoje, bet ir visoje Lietuvoje, uostamiesčio vadovas skatina ne tik apie tai garsiai kalbėti, bet ir priimti sprendimus, padėsiančius užkirsti kelią plisti šiai piktžaizdei.

„Vis dažniau viešoje erdvėje pasirodo informacija apie narkotikais apsvaigusius paauglius. Deja, situacija yra labai rimta ir tai ne vien Klaipėdos problema, bet visos Lietuvos. Manau, tai, ką turime šiandien, lėmė diskusijos valstybiniu mastu dėl narkotikų legalizavimo Lietuvoje ir elektroninių cigarečių išplitimas tarp paauglių. Ne paslaptis, kad didžiausia problema – elektroninės cigaretės pildomos neaiškios kilmės skysčiais, kuriuose dažnu atveju randama žiurkių nuodų, anestetikų ir narkotinių medžiagų“, – savo feisbuko paskyroje rašė A. Vaitkus.

Anot jo, privalu į visa tai reaguoti.

Pasikalbėti šiuo klausimu meras susitiko su Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininku Alfonsu Motuzu.

„Klaipėdos mokyklose vykdomos prevencinės priemonės, kinologų patikrinimai, tačiau dažnu atveju susiduriama su teisiniais apribojimais. Norint vykdyti reguliarius patikrinimus, mokyklos privalo turėti tėvų sutikimus. Realybė tokia – ne visos tai turi“, – nerimavo A. Vaitkus.

Tad po susitikimo su A. Motuzu nuspręsta žengti pirmuosius žingsnius. Gruodį planuojama organizuoti konferenciją, kurios metu būtų aptartas teisinis reguliavimas, padrąsinta švietimo bendruomenė.

„Vaikų saugumas mokyklose yra gerokai svarbesnis už mokyklos reputaciją, o mes savo ruožtu jau rengiame ir netrukus patvirtinsime prevencijos bei intervencijos gaires mokykloms, kuriose bus numatyti algoritmai, kaip kiekviena švietimo įstaiga turėtų reaguoti pastebėjus nuo narkotikų apsvaigusį vaiką. Neabejoju, kad po diskusijos su švietimo bendruomene priimsime ilgalaikius sprendimus, kurie apsaugos moksleivius mokyklose. Suprantu, kad tai ilgas ir sunkus kelias, tačiau negali kilti jokių diskusijų – vaikų saugumas ir jų ateitis yra svarbiausia“, – priminė Klaipėdos meras.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pomidoras

Pomidoras portretas
Taip. taip griebkite vaikus, tik nelieskite prekiautojų.

100

100 portretas
Policija laukia kol tėvai patys atves savo vaikus su narkotikais... kada taip buvo?

Teroras

Teroras portretas
Lytiškai auklėti, genderizmą kišti tėvų utikimo nereikia, o narkotikų plitimą užkardinti fengiant patikrinimus jau būtina??? Kokiame pasaulyje gyvenam? Puikiai dirbančiai dabartinei Tarybai linkiu kuo greičiau tai daryti. Jei tėvai prieštarauja- tegul moko namuose!.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių