Dėl griovio Melnragėje – detektyvas

Akylas klaipėdietis, aptikęs netoli jūros, Melnragėje, iškastą dviejų metrų griovį, skundais užbombardavo visas instancijas.

Žmogus susirūpino, ar tik kas nors nesiima patyliukais neteisėtų statybų.

"Sekmadienį pastebėjau, kad Klaipėdos Antrosios Melnragės paplūdimio aikštelėje atsirado naujas kelias, palei pat aikštelę – dviejų metrų pločio griovys, drenažas, 2 metrų aukščio tvora. Įdomu, kaip kažkas sugeba gauti leidimus ir statyti naujus namus 50 metrų nuo kopų? Nauji statiniai tikrai ne rekreacinės paskirties, ir net jei tokie ir būtų, kaip gaunami leidimai? Atrodo, kai kalbama apie nelegalių statinių Kuršių Nerijoje griovimą, Klaipėdoje ir toliau tokios statybos klesti", – piktinosi Mantas Mickevičius.

Pranešimus gavo ir Klaipėdos savivaldybė. Savivaldybės Urbanistinės plėtros departamento Statybos leidimų ir statinių priežiūros skyriaus vedėjas Gediminas Pocius tikino, jog situacija panaši į didelį debesį iš giedro dangaus.

"Antrosios Melnragės gatvėje iš tiesų vyksta grunto kasimo darbai. Visus leidimus žmonės gavo. Detalieji planai patvirtinti, statybos leidimai išduoti. Šioje vietoje paviršinių lietaus nuotekų griovys driekiasi per vieną sklypų. Žmogus nieko negali daryti savo sklype, nes jis yra užlietas. Būtina pakeisti drenažinio griovio vagą", – situaciją komentavo G.Pocius.

Nuo geležinkelio kalno visas lietaus vanduo šiuo metu teka žemyn per privačias valdas. Toliau drenažinis kanalas pasisuka išilgai kitų privačių sklypų ir nuvingiuoja jūros link.

"Paviršinis vandens griovys šiame sklype nuvedamas į požeminį vamzdį. Toliau šis griovys kerta net tris sklypus, todėl jo vaga nukreipiama išilgai šių sklypų", – aiškino G.Pocius.

Pasak G.Pociaus, šie darbai yra numatyti ir detaliuosiuose sklypų planuose. Statybos leidimai išduoti šių metų rugsėjį.


Šiame straipsnyje: lietusMelnragėlietaus nuotekosskaitytojo naujiena

NAUJAUSI KOMENTARAI

Zenonas Priekuliškis

Zenonas Priekuliškis portretas
Tai koks klerkas ką čia statysis? Manau privalome žinoti? Nors ar Vilnietis, kaunietis, klaipėdietis ar maskvietis? Kas jį riša su šia vietove? Kiek reikia pakišoms tokioms statyboms gauti leidimus?

Nezabitauskas

Nezabitauskas portretas
Yra du upeliai abipus Antrosios Melnragės, iš šiaurės ir iš pietų, kurie parbėga iš Girulių miško ir prie kopų suteka į vieną nemažą tvenkinį. Kai vandens rudenį ar pavasarį prisirenka daugiau, jis pragraužia kelią pro kopas ir teka į jūrą. Pocius šiaurinį tų dviejų upelių vadina lietaus nuotekų grioviu. Matyt, jis pats yra davęs leidimą sklypo prie kopų savininkui keisti upelio vagą (kas tą sklypą prie kopų suformavo ir iš kur jo savininkas atsirado?). Matysim, kokių pasekmių gamtai atneš šis Pociaus ir anoniminio savininko suokalbis.

medis

medis portretas
Gražiai čia upelį trykštantį iš girulio miško pavadino drenažiniu kanalu..pofik gamta motulė atkeršys savo laiku.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių