Dėl griuvenos uostamiesčio centre – aistros

Valdininkų siūlymas iš apleistų objektų sąrašo išbraukti Puodžių g. 27 esantį pastatą ir taip jo savininkams sumažinti mokesčių naštą sukėlė sąmyšį tarp kitų savivaldybės darbuotojų, paveldosaugininkų ir gyventojų.

Valdininkų siūlymas iš apleistų objektų sąrašo išbraukti Puodžių g. 27 esantį pastatą ir taip jo savininkams sumažinti mokesčių naštą sukėlė sąmyšį tarp kitų savivaldybės darbuotojų, paveldosaugininkų ir gyventojų.

Specialiai užsimerkia?

"Kaip galima sakyti, kad pastato savininkai susitvarkė ir objektas jau nebėra apleistas, jei nuo jo bet kada ant praeivių galvų gali nukristi čerpių. Kažkokia nesąmonė. Ar valdininkai akli, o gal specialiai užsimerkia?" – piktinosi greta Puodžių g. 27 esančio pastato gyvenantys klaipėdiečiai.

Klaipėdos savivaldybės Statybos leidimų ir statinių priežiūros skyriaus vedėjas Gediminas Pocius praėjusią savaitę Miesto ūkio ir aplinkosaugos komiteto nariams pristatė miesto tarybos sprendimo projektą dėl apleistų, nenaudojamų ar ne pagal paskirtį naudojamų objektų sąrašo patvirtinimo.

Šiame sąraše esančių objektų savininkai turi mokėti maksimalius nekilnojamojo turto ir žemės nuomos mokesčius, o jei pastatas išbraukiamas iš sąrašo, mokestinė našta žymiai sumažėja.
Tarp pastatų, pasiūlytų išbraukti iš apsileidėlių sąrašo, paminėtas ir Puodžių g. 27 esantis pastatas.

"Savininkas informavo, kad pastatą Puodžių g. 27 sutvarkė taip, jog šis atitiktų minimalius reikalavimus. Patikrinome ir įsitikinome, kad tai tiesa", – komiteto nariams prieš kelias dienas aiškino G.Pocius.

Surašys protokolą

Tačiau savaitgalį pastatą apžiūrėję Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus specialistai nustatė nemažai tinkamą statinių priežiūrą reglamentuojančių taisyklių pažeidimų. Todėl savininkas bus kviečiamas į savivaldybę, jam ketinama surašyti administracinių teisės pažeidimų protokolą už statinio nepriežiūrą ir skirti baudą.

G.Pociui pavaldaus Statinių priežiūros poskyrio vedėja Galina Čichun teigė, jog pastatą, esantį Puodžių g. 27, prieš kelias dienas apžiūrėjo sykiu su Klaipėdos priešgaisrinės gelbėjimo valdybos pareigūnais.

"Mano akimis, pastatas tikrai nėra tokios geros būklės, kad jį reikėtų išbraukti iš apleistų objektų sąrašo. Tačiau ne aš rengiau miesto tarybos sprendimo projektą", – pabrėžė G.Čichun.

Miesto centre esantis pastatas yra paskelbtas kultūros paveldu, todėl turėtų būti itin gerai prižiūrimas ir saugomas.

"Pastatas išties šiek tiek aptvarkytas, viduje atstatytos pagrindinės konstrukcijos, kad statinys nebegriūtų. Jis buvo uždengtas ir plėvele, kad nebelytų į vidų. Tačiau žengti tik pirmieji žingsneliai tvarkos link, dar tikrai ne laikas jį braukti iš apleistų pastatų sąrašo", – nuomonę reiškė Kultūros paveldo departamento Klaipėdos teritorinio padalinio vyriausiasis valstybinis inspektorius Laisvūnas Kavaliauskas.

Žadėjo rodyti nuotraukas

Nepaisant šių argumentų, G.Pocius tvirtino, kad miesto tarybai rytoj vis tiek teiks sprendimo projektą dėl pastato Puodžių g. 27 išbraukimo iš apleistų objektų sąrašo.

"Sprendimo projektas buvo parengtas dar prieš audrą, kai nebuvo nudraskyta plėvelė, statinys atrodė gana gerai. Sekmadienį ėjau į Kristaus Karaliaus bažnyčią ir pats mačiau, kaip dabar atrodo tas pastatas Puodžių g. 27. Tačiau nebeteikti sprendimo projekto miesto tarybai negaliu – tokios procedūros", – tikino G.Pocius.

Tačiau jis pabrėžė, jog politikams parodys nuotraukas, kaip pastatas atrodo dabar, o tada jau miesto tarybos nariai ir turės apsispręsti, ar Puodžių g. 27 esantį statinį išbraukti iš apsileidėlių sąrašo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Robo

Robo portretas
Jei savininkas savo nuosavybei negali uztikrinti normalios bukles, tai po keliu nuobaudu, reikia kelti klausima apie sio turto varzytines. Jei neatsiras pirkejo, tiesiog konfiskuoti. O "uztarejais" turi pasidometi tam skirtos valstybines tarnybos.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių