Dėl grubių pažeidimų uždaryta uostamiesčio kavinė

Uostamiesčio kavinės sugeba nustebinti kontrolierius savo aplaidumu. Viena tokių įstaigų dėl netvarkos ir grubių pažeidimų buvo laikinai uždaryta.

Ketvirtadienį Klaipėdos valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos inspektoriai patikrino kavinę, esančią S.Šimkaus gatvėje 17A. Pasak tarnybos viršininko Antano Baužos, patikrinimas buvo planinis.

Kavinėje inspektoriai nustatė daug grubių pažeidimų, dėl kurių buvo sustabdyta jos veikla.

A.Bauža pasakojo, kad patalpos, kurioje įsikūrusi įstaiga, buvo nešvarios. Aptikta tarša. Darbuotojų patalpoje ir koridoriuje grindų danga buvo išdaužyta. Per atvirą angą grindyse matėsi smėlio paviršius.

Anot viršininko, žalios mėsos apdorojimo patalpoje buvo sandėliuojami statybinių medžiagų likučiai.

Darbuotojų patalpoje buvo vykdomas kanalizacijos remontas. Šioje patalpoje sandėliuojama ir vienkartinė tara.

Nustatyta, kad ne pagal paskirtį naudojama ir gamybos zona. Aptiktas ir kryžminės taršos atvejis – šaldymo įrenginiuose kartu laikomi žali ir pagaminti produktai bei patiekalai.

Netinkamoje temperatūroje – 14,8 laipsnių šilumos buvo laikomi ir pusgaminiai, kai temperatūta turi būti ne didesnė nei 6 laipsniai šilumos.

A.Baužos teigimu, indų plovimo zonoje buvo tarkuojamos bulvės, laikoma smulkinta mėsa. Darbo zonoje nerasta rankų ir paviršiaus dezinfekcijos priemonių.

Personalas buvo neapmokytas dirbti pagal geros higienos praktikos taisykles. Darbuotojai neturėjo darbo rūbų, nepateikė higienos žinių ir medicininės apžiūros pažymėjimų.

„Situacija labai bloga. Blogiausia, kad objektas atidarytas tik pernai gruodį. Atidarymo metu viskas buvo tvarkinga, o pusmečio tokia netvarka. Virtuvę galima apleisti ir per kelias dienas, jei nesitvarkai. Pagal vadovės paaiškinimą įstaigoje buvo sugedusi kanalizacija ir viską tvarkė, bet nesustabdė įmonės veiklos. Tokias atvejais tai padaryti būtina“, – tvirtino viršininkas.

Kavinė vėl duris galės atverti, kai bus pašalinti visi trūkumai. Inspektoriai dar kartą vykdys patikrinimą.

A.Bauža pabrėžė, kad maistą tvarkančios įmonės turi jausti didelę atsakomybę.

„Įvykus apsinuodijimams ar kitokiems įvykiams, visi gailisi. Tačiau patirtis rodo, kad kai kurs įmonės dirba nesąžiningai ir nesilaiko nustatytos tvarkos“, – pabrėžė viršininkas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

vidma

vidma  portretas
del grubiai nemokamu OTKATU uzdaryta uostamescio kavine :DDDD

as

as portretas
Tokiu kavin iu turbut ne viena ir ne dvi. Reiketu griezciau ir dazniau tikrinti.

emigrant

emigrant portretas
Idomu ar visai atsisake otkata duoti, ar tie tikrintojai kainas pakele sezono metu...
VISI KOMENTARAI 3

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių